Kooperace v Alone in the Dark
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kooperace v Alone in the Dark

Kooperace v Alone in the Dark

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

1. 9. 2014 08:28 1
Reklama

Přesně podle plánů se Atari na PAX Prime světu pochlubili svými dvěma značkami, které vzkřísili ze zapomnění. Alone in the Dark: Illumination a Haunted House dostaly nové trailery a nám nezbývá doufat, že to vývojáři tentokrát moc nepokazí. Proč? Protože to vypadá, že s původními hrami mají oba tituly společné jen jméno a dle informací odkazují na jiné, úspěšné herní série.

Tím větším překvapením je podoba Alone in the Dark: Illumination, ze kterého se vyklubala multiplayerová hororová akce. Až ve skupince čtyř hráčů budete procházet čtyři „kampaně" o několika úrovních, bojovat proti temnotě a příšerám, využívat světlo a bezpečí, které nabízí a pokud vám dle popisu hra připomíná Left 4 Dead smíchané s Alanem Wakem, tak rozhodně nejste jediní.

Na druhou stranu, ne všechno zní úplně špatně. Na výběr budou čtyři rozdílné postavy - Lovec, potomek Edwarda Cranbyho, Čarodějnice, pravnučka Emily Hartwoodové z prvního AitD, Kněz, čili léčitel skupiny, a Mechanička, která si umí postavit různá šikovná udělátka. Rozvržení úrovní by se mělo měnit na základě našich činností a celá hra by měla běžet na Unreal Engine 4.

V půlce srpna byla spuštěna uzavřená alfa, vydání hry by se mělo stihnout ještě tento rok. Tvůrci ze studia Pure prý mají za sebou zkušenosti s pracemi na Bioshock Infinite, Battlefield 2 a Dead Island 2. Nechme se tedy překvapit, jak nové Alone in the Dark dopadne.

Druhý z remaků/rebootů je Haunted House: Cryptic Graves, který sleduje pátrání psychicky nadané Anyi Graves, jež se vydala vyhnat přízraky z opuštěného domu. Hororová hra od tvůrců Anny slibuje hádanky, smrtelné pasti, tvorbu vlastních předmětů a promlouvání se zemřelými. Vývojáři se vyhýbají pojmenování survival horror, a tak by... strašidelná adventura z pohledu první osoby také měla stihnout vydání ještě letos na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama