Quake Live změní svá pravidla
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quake Live změní svá pravidla

Quake Live změní svá pravidla

Ondřej Švára

Ondřej Švára

28. 8. 2014 06:59 3
Reklama

Odkaz Quake III Areny - hry, která masivně zpopularizovala mutliplayer, žije dodnes v online projektu Quake Live a daří se jí dobře. Dokonce tak, že se autorský tým dohodl se zástupci Valve a hra se brzy objeví na Steamu, kde bude ozdobena jeho službami. 

Ovšem to není všechno. Quake Live je sice masovým, ale zároveň i vcelku uzavřeným onlinovým světem, který zůstal technicky i ideově zakonzervován, aby ze všeho nejvíc těšil svoje stálé konzervativní hráče. To se však změní. S příchodem na Steam musí Quake Live chtě nechtě oslovit současné mainstreamové hráče a nepůjde to jinak, než velkými koncepčními změnami. 

Seznam proměn, na kterých nyní autoři Quake Live pracují, je obrovský. Vypíchnout se z něj dají například technická vylepšení. Hra získává nové modely zbraní (naopak Chaingun a Nailgun z několika map povinně zmizí), vyšší rozlišení fontu písma, nebo podporu využití HUDu v širokoúhlém zobrazení. 

Zároveň se má ale Quake Live otevřít lidem i tím, že se pro ně stane přístupnější díky změně některých zaběhlých zvyklostí a pravidel. Hráči se například budou moci rozhodnout, s jakou primární a sekundární zbraní se v mapě objeví a budou moci mezi nimi pohodlně přepínat. Také se implementovala jakási automatická forma zrychlování pohybu - hráč, držící šipku a mezerník, pomalu přejde do běhu typu "bunny-hop" s nímž se postupně stane až dvakrát rychlejší než při běžném běhu. To prý má pomoci začínajícím hráčům, kteří, jak se předpokládá, nebudou pohybově vůbec stačit zkušenějším protihráčům. 

Všechny změny mají podle autorů vést k tomu, aby Quake Live udělalo mílový krok na cestě za moderní multiplayerovou akcí.  Kritici z řad konzervativců tvrdí, že to značku Quake Live zničí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama