Dospělejší vztahy v novém Dragon Age
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dospělejší vztahy v novém Dragon Age

Dospělejší vztahy v novém Dragon Age

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

20. 8. 2014 17:43 3
Reklama

Pokud mluvíme o hrách od Bioware, nemůžeme nezmínit zručně napsané postavy, které nám jako protagonistům i jako hráčům přirostly k srdci. Virtuální vztahy, které jsme s nimi navazovali mohly překročit pevné přátelství a často tím finálním bodem příběhové linie byl společný sex. Výtvarný ředitel nového Dragon Age Mike Laidlaw si však nepřeje, aby v Inquisition byla cílem hráčského snažení ona milenecká scéna, a inspiraci našel v Persona 4, The Last of Us a The Darkness.

„Nejromantičtější moment ve videohře, který jsem kdy viděl, bylo když Jackie navštíví svou přítelkyni v The Darkness," řekl Laidlaw v rozhovoru pro IGN. „Upekla mi dort, chce se přistěhovat a vy shlédnete snad celé Jako zabít ptáčka, protože ona vám usne v klíně a chce se tulit. To je úžasné! Tato scéna má z videoher nejblíž k těm prvním deseti minutám z filmu Vzhůru do oblak." Dle Laidlawa mají obě scény diváky přimět k tomu, aby si postavy oblíbil a dramatickou událostí změnit motivace protagonistů, se kterými diváci následně soucítí.

Dospělejší vztahy v novém Dragon Age
i Zdroj: Hrej.cz

Laidlaw chtěl v Inquisition dosáhnout věrohodných, organických vztahů, které se mění podle činů a situací, ve kterých se postavy nacházejí. V tomto našel inspiraci ve platonickém vztahu mezi Ellie a Joelem v The Last of Us: „Ta hra říká, že to jsou opravdoví lidé a že je v pořádku, pokud si k nim vybudujeme vztah."

Podobně si Laidlaw vybavuje budování vztahu s členkou party v JRPG Persona 4: „Konečně jsem šel na rande s Chie, ale tím to neskončilo. Později jsme u sebe přespávali a pak jindy jeli spolu na pláž."

Úspěch zmíněných virtuálních vztahů podle Laidlawa tkví v tom, že nejsou systémové. Žádný není o tom, že pomocí něj dosáhnete achievementu nebo lepšího vybavení. Zkrátka jde o virtuální postavy, se kterými buď navážeme vztah, nebo ne.

Dospělejší vztahy v novém Dragon Age
i Zdroj: Hrej.cz

Právě takto by se pak měly odvíjet vztahy mezi námi a naší inkviziční skupinou, které by už neměly šustit papírem, tak jako tomu dříve občas mělo být. Po zabití draka s námi někteří třeba budou chtít jít oslavovat do krčmy, jiní zase ne.

„A náhle tu máte takový moment přátelství, nebo možná něčeho víc. Možná trochu svádění, kdo ví? Záleží to na tom, co se děje ve hře, spíše než na dosažení určitého bodu v romantické lince příběhu," řekl Laidlaw a navrhl, aby se místo dárků, kterými se kupuje náklonnost postav, a sexu, který značí vrchol vztahu, hry více soustředily na vybudování realistických postav, osobností a jejich příběhů.

Dragon Age: Inquisition vychází 21. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama