Spencer chce Uncharted na Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer chce Uncharted na Xboxu

Spencer chce Uncharted na Xboxu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 8. 2014 06:58 5
Reklama

Pokud bychom měli vybrat jednu zprávu z Gamescomu, která otřásla herním světem, pak by to bylo oznámení dočasné exkluzivity Tomb Raideru na Xboxy. Mnoho se o tom napsalo, mnoho se o tom řeklo, a v rozhovoru pro Eurogamer se šéf Xboxu Phil Spencer vyjádřil, že mu na svých konzolích chybí dobrá akční adventura a doufá, že Rise of the Tomb Raider mu mezi Halo 5 a Quantum Break zajistí úspěšné Vánoce 2015.

Nový Tomb Raider také asi půjde proti Uncharted 4, které by mělo příští rok vyjít. Spencer přiznal, že je velkým fanouškem série od Naughty Dog a přeje si, aby také měli takovou hru od first-party studia. Zajištění exkluzivity chystaného pokračování zrodu Lary Croftové byla pro něj výjimečná příležitost.

Podrobnosti o smlouvě nechce zveřejnit, protože, jak dlouho bude hra exkluzivní a kolik za dohodu zaplatil je mezi Microsoftem a Crystal Dynamics. Nicméně říká, že představa, že zaplatil miliony dolarů, aby si fanoušci Sony nemohli hru zahrát, je mylná.

„Řeknu to takhle: takovou smlouvu mohli udělat i jiní. Není na nás nic, co z nás dělá ty jediné, co můžou takovou smlouvu uzavřít. Kdyby jiný vydavatel, jiná platforma chtěla takovou smlouvu, mohli by (...) Někteří lidé říkají, že nikdo jiný by takovou smlouvu neuzavřel. Jenže takovéto smlouvy se doopravdy dějí. Pro nás to byla skvělá příležitost a samozřejmě, že jsme ji využili," vysvětlil Spencer.

Rise of the Tomb Raider vyjde na Xbox 360 a Xbox One ke konci příštího roku. Poté někdy by se měl objevit i na jiných platformách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama