WoW přišlo o dalších 800 000 hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WoW přišlo o dalších 800 000 hráčů

WoW přišlo o dalších 800 000 hráčů

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

6. 8. 2014 11:17 2
Reklama

Existenční krizi jednoho z nejslavnějších MMORPG - World of Warcraft - ještě nemusí vývojáři z Blizzardu řešit, i tak je ale hra co do počtu aktivních hráčů na sestupném kurzu a v prvním čtvrtletí fiskálního roku přišla o bezmála milion duší.

Odliv není plošný a týká se zejména hráčů v Evropě, i tak si ale slavné WoW udržuje obec čítající 6,8 milionů hráčů, kteří se navíc dočkají dalšího velkého datadisku, Warlords of Draenor. I z toho důvodu se očekává, že na nějaký čas počet hráčů opět vzroste, což jde ruku v ruce i se zájmem o předobjednávky zmiňované expanze. Dopředu si WoD zajistilo už více než 1,5 milionu hráčů a očekává se, že datadisk vyjde buďto na samém konci tohoto, nebo hned zkraje příštího roku.

Důležitá proto budou čísla až ze třetího, resp. čtvrtého kvartálu fiskálního roku, kdy dojde na celkový součet a možnost porovnat výsledky s předchozími roky. Podzimní pokles je totiž sezónní záležitostí a vzhledem k tomu, jak dlouho je WoW aktivní, lze zájem o hru považovat stále za obrovský úspěch. Samozřejmě i s přihlédnutím k tomu, nakolik se vývojáři snaží celý svět graficky i herně vylepšovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama