Vylepšený Minecraft jménem Oort Online
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vylepšený Minecraft jménem Oort Online

Vylepšený Minecraft jménem Oort Online

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 8. 2014 09:50 2
Reklama

Na začátku byli lidé, kteří se větší i menší měrou podíleli na hrách typu Fable, Black & White, Battlefield: Bad Company a celé řadě dalších. Jde o veterány ze studií Lionhead a Electronic Arts, kteří si založili vlastní studio - Wonderstruck - a připravují svojí první hru, nesoucí jméno Oort Online.

Na první pohled sice jde o graficky velice šťavnatou záležitost, jenže stručný popis - online RPG - nevzbuzuje bůhvíjakou pozornost. Faktem ale je, že se Oort Oline až nápadně podobá Minecraftu a hráči se nejsou schopní domluvit, jestli je to špatně, nebo dobře.

Vývojáři si z toho ale těžkou hlavu nedělají a chystají projekt, který sice z mechanismů Minecraftu vychází, ale přeci jen je obohacuje o věci, které byste ve hře Markuse Perssona (zatím?) nenašli. V první řadě jde o to, že k vlastní realizaci budete mít jeden jediný svět, pospojovaný mezi sebou portály. Stavět tak můžete doslova někomu na zahradě a samozřejmě o zabrané území svádět tuhé boje.

Jako v každém správném MMO si budete moci na startu vybrat jednu z šesti ras a následně svoji postavu vést vámi požadovaným směrem. K dispozice budou jednak nástroje vhodné pro kutání do matky přírody a jednak celá plejáda zbraní a zbroje. Boj by díky tomu neměl stát na pozadí všeho toho craftování a stavění a stát se nedílnou složkou hry. Kromě ostatních lidí se vám do cesty samozřejmě postaví i nejrůznější monstra a další nástrahy, které budete muset ve voxelovém světě překonávat.

Výtvarný styl nicméně v mnohém připomíná svůj již náležitě proslavený předobraz a uvidíme, nakolik se konání lidí z Wonderstruck bude zamlouvat vývojářům z Mojangu. Pokud se vám však projekt Oort Online líbí, neváhejte ho podpořit v rámci crowd-fundingové kampaně, kterou si vývojáři organizují sami na oficiálních stránkách hry. Přístup do early access verze hry koncem roku 2015 získáte za 15 dolarů, přihodit však můžete až 5000, je to na vás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama