Skvělé finanční výsledky Sony v Q1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Skvělé finanční výsledky Sony v Q1

Skvělé finanční výsledky Sony v Q1

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

31. 7. 2014 09:26 2
Reklama

Sony zveřejňuje finanční zprávu za první čtvrtletí fiskálního roku 2014 v období od dubna do června a rozhodně se má čím chlubit. Jednoznačný úspěch potvrzuje bezmála 96procentní nárůst příjmů v porovnání se stejným obdobím v minulém roce.

Vyjádřeno číselně, Sony zaznamenala v rámci herní divize příjem ve výši 2,5 miliardy dolarů a přiznává, že za to vděčí zejména popularitě konzole PlayStation 4. Samozřejmostí je pak i vzrůstající zájem o online služby, spojené právě s PS4, což je však pochopitelné vzhledem k tomu, že je multiplayer v takřka všech případech podmíněn členstvím v programu PS Plus.

Vzhledem k tomu, že finanční report není v jednotilvých položkách příliš detailní, je znám pouze souhrnný počet prodaných kusů PS3 a PS4, který v prvním čtvrtletí činil 3,5 milionů kusů. Celkově, i s prodejem handheldů, kam se počítá jak PSP a Vita, tak Vita TV, prodala Sony 4,1 milionů konzolí, což je přibližně čtyřikrát více, než před rokem.

V porovnání prodejemi konzolí Xbox 360 a Xbox One proto Sony jasně vítězí, neboť Microsoft ve stejném období pouze vyexpedoval (nikoliv prodal) 1,1 milionů konzolí, na druhou stranu se ale nový Xbox One stále neprodává ve stejném počtu regionů jako PlayStation 4, proto jsou čísla i nadále touto skutečností zkreslená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama