PS Now vstupuje do otevřené bety
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Now vstupuje do otevřené bety

PS Now vstupuje do otevřené bety

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

31. 7. 2014 10:51 6
Reklama

Streamovací služba PlayStation Now se od zítřejšího dne otevře ve formě veřejného betatestu hráčům v USA a Kanadě. Bez ohledu na to, že se Evropy nabídka ještě netýká, Sony slibuje postupné zapínání jednotlivých regionů, takže jsou informace v předstihu relevantní i pro našince.

Vše podstatné vysvětluje oficiální video, ve kterém lodivod PlayStation Now, Jack Buser, prochází celé menu a představuje jednotlivé položky. Podstatné je, že je služba plně integrována do PS Storu a zatím dostupná pouze na konzoli PlayStation 4. Buser nicméně slibuje, že streamovat hry budete v budoucnu také do předchozí PS3, handheldové PS Vita, případně náležitě vybavených televizí Sony.

Co se nabídky her týče, na začátku jsou k dispozici pouze tituly z PS3, i tady ale Buser slibuje rozrůstání knihovničky a obohacení o PS2 a možná i PS1 tituly. S cenou je to už ale trochu horší a například v porovnání s EA-centrickou službou EA Access, kdy za 5 dolarů měsíčně dostanete neomezený přístup k vybraným titulům, budete muset na PS Now platit nesrovnatelně více.

Pronájem hry je rozdělen na čtyři časová období - 4 hodiny, 7 dní, 30 dní a 90 dní - s tím, že se cena pohybuje v několika hladinách. Za menší tituly zaplatíte pro výše uvedené časové údaje $2.99, $5.99, $7.99 a $14.99, což není rozhodně málo, vezmeme-li v potaz, že ony menší hry bývají k mání často i za cenu 7denního pronájmu. Bohužel, větší tituly jsou ještě dražší a není proto výjimkou, že si Sony za 4hodinové hraní často naúčtuje i cenu odpovídající 100 Kč a za 90denní pronájem i 600 Kč.

Na druhou stranu ale můžete využít všechny služby, které se pojí s plnohodnotnými tituly, a to včetně ukládání pozice, kterou můžete použít kdykoliv příště, pronajmete-li si vybranou hru znovu. Zároveň jsou ve hrách dostupné trofeje, friend-listy a zkrátka vše, na co jste při hraní na PlayStationu zvyklí.

Zamlouvá se vám nabídka a využili byste ji, kdyby již byla dostupná v našem regionu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama