Square Enix pracuje na trilogii prequelů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enix pracuje na trilogii prequelů

Square Enix pracuje na trilogii prequelů

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 7. 2014 17:42 6
Reklama

Japonský vydavatel Square Enix má za sebou několik více či méně úspěšných rebootů známých značek. Po Tomb Raideru, Thiefovi a Deus Ex si společnost nejspíše odpočine od přepisování herní historie a pustí se do tvorby prequelů.

Naznačuje tomu zpráva, že si Square Enix Japan zaregistroval značku Prequel Trilogy, pod kterou vyjdou hry (prozatím) v Japonsku. Bližší detaily sice zpráva neobsahuje, ale fanoušci po světě již začali spekulovat o možných kandidátech na prequel.

Přání se samozřejmě obracejí na sérii Final Fantasy, jež patří mezi nejsilnější značky, které vydavatel vlastní a prequely by tak mohly brnkat na struny nostalgie hráčů, kteří na JRPG vyrostli. Především Final Fantasy VII si drží po letech téměř kultovní status, ale šance, že by dostala další prequely, je vzhledem k již dvoum stávajícím (Crisis Core a Before Crisis) spíše nízká.

Square Enix vlastní několik dalších silných značek - například stealth sérii Hitman, v Japonsku velmi populární Dragon Quest nebo třeba v posledních dekádě trochu pozapomenutý Legacy of Kain. Fanoušci by pak zajisté ocenili jakýkoliv návrat k Parasite Eve, Romancing SaGa nebo Xenogears.

Ať bude Prequel Trilogy už cokoliv, modlíme se, aby Square Enix už nechal Final Fantasy XIII na pokoji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama