Britští piráti do vězení už nepůjdou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Britští piráti do vězení už nepůjdou

Britští piráti do vězení už nepůjdou

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 7. 2014 07:52 7
Reklama

Britská vláda včera rozhodla, že od roku 2015 nebude onlinové pirátství postihnutelné. Nové protipirátské opatření pojmenované Voluntary Copyright Alert Programme (tedy něco jako „dobrovolné upozornění ohledně autorského práva") odebírá jakékoliv pokuty či postihy za stahování a sdílení autorského obsahu na internetu.

Místo toho mohou být piráti upozorněni čtyřmi dopisy od poskytovatele internetu, že se ví, že stahuje hudbu, filmy, hry a seriály, ale tím celá záležitost skončí.

VCAP bude uveden v praxi namísto jiných plánovaných protipirátských opatření, které mohly uživatele od internetu odstřihnout či vytvořit databázi všech, kteří soubory na internetu sdílejí.

„VCAP není o zabraňování přístupu k internetu. Program by měl změnit přístup lidí k problematice a zvýšit o ní povědomí, tak aby se lidé mohli správně rozhodnout." řekl o programu Geoff Taylor, výkonný ředitel BPI, britské organizace hájící zájmy hudebního průmyslu.

Nicméně, stahování a sdílení hudby, filmů a her se v Británii nestává legálním. Navíc ti uživatelé, kteří dostanou za rok tři dopisy, budou přidáni na seznam, který si budou vlastníci práv moci vyžádat a budou mít tak přístup ke jménům nepoučitelných pirátů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama