Sony: Budoucnost PS Vita je nejistá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: Budoucnost PS Vita je nejistá

Sony: Budoucnost PS Vita je nejistá

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 7. 2014 07:30 9
Reklama

Budoucnost PlayStation Vita je na západě údajně docela nejasná. Tak to tvrdí CEO herní divize Sony, Andrew House. Ze Sony tak jde o první veřejné přiznání problémů a změny přístupu společnosti k hanheldu od launche jeho velkého bratra, PS4.

Sdělil to v rozhovoru redaktorům IGN v rámci vývojářské konference v anglickém Brightonu (kterou jsme již zmiňovali v souvislosti s konkurencí). Andrew hovoří o tom, že japonský trh stále ještě bude mít Vitu jako konzoli, na níž bude i nadále vycházet řada AAA titulů, nicméně na západě tomu tak zřejmě, minimálně v dohledné době, nebude.

Andrew se rozhovořil o tom, že v současné době společnost omezuje vývoj vlastních first party titulů a spoléhá se na podporu portováním her z jiných konzolí a především na tituly nezávislé. Dle jeho slov to tak i sami hráči chtějí – chtějí mít Vitu jakožto zábavní zařízení na lehké odreagování a chtějí zahrát si hru na deset či patnáct minut při volné chvíli, nikoli sledovat velké příběhy. Oostatně, od těch tu prý máme remote play a později také PlayStation Now.

Nezbývá tedy než sledovat, co se bude okolo Vity dít i nadále a jak se Sony k vlastnímu handheldu postaví. Změnit se ale může ledacos, obzvláště pokud jsou poslední zprávy o omezené dostupnosti v severní Americe pravdivé a pokud je pravým důvodem skutečně zvýšený zájem o konzoli.

Jaký máte názor na situaci ohledně Vity vy? Pokud ji vlastníte, jste spokojeni s výběrem her? Nebo vám nijak nevyhovuje zaměření se na tituly menší, nezávislé a porty her jiných a rádi byste viděli například další Killzone či Tearaway?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama