Herní PC jsou na vzestupu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herní PC jsou na vzestupu

Herní PC jsou na vzestupu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 7. 2014 12:37 17
Reklama

Zprávy o stagnujícím nebo rovnou upadajícím PC trhu jako by zcela míjely herní hardware. Výzkum společnosti Jon Peddie Research (JPR) uvádí, že tam, kde běžné počítače v prodejích ztrácí, tak tam je naopak hardware zaměřený na hráče v podstatně lepší kondici.

Hodnota trhu s herním HW je oproti tomu konzolovému takřka dvojnásobná a dosahuje úctyhodné částky 21 miliard dolarů s odhadem, že do roku 2017 poroste a dosáhne hodnoty rovnou 23,2 miliardy dolarů. A to navzdory faktu, že se citelné množství hráčů přesouvá nejen od konzolového trhu, ale právě i od počítačů k mobilnímu hraní. Přesouvají se však hráči vlastnící slabší HW, zatímco finanční kompenzace od hráčů k výrobcům HW míří ze střední a nejvyšší třídy herních strojů, což segment trhu stále ještě rostoucí a zároveň ten, kde hráči mají chuť utrácet nejvíce peněz.

Jon Peddie, prezident společnosti JPR zároveň předpovídá, že konzolový trh bude mít čím dál tím více výkonově nestíhat s tím počítačovým, což by ve finále mohlo počítačům ještě více pomoci. O tom ostatně také vypovídá více jak rok stará zpráva ukazující v názorném grafu vývoj výkonu konzolí oproti počítačům.

A jak jste na tom s hraním vy? Máte raději v ruce pořádným železem poháněnou klávesnici a myš, nebo vám učarovaly konzole ať už minulé, nebo nové generace?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama