Hororový road trip Overland se ukazuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hororový road trip Overland se ukazuje

Hororový road trip Overland se ukazuje

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 7. 2014 14:49 2
Reklama

Nový herní projekt od tvůrce atmosférické běhačky Canabalt, Adama Saltsmana, z popisu i prvních obrázků vypadá, že se máme na co těšit. Overland bude tahová strategie se silným důrazem na příběh. Samotní tvůrci ji popisují jako mix X-Comu, Oregon Trail, Left 4 Dead a 868-Hack.

Hráči budou mít na starost přežítí skupiny obyčejných lidí v postapokalyptické krajině plné příšer, které nemají být zombie. Spíše než na akutní strach se Overland bude zaměřovat na pocity ohrožení, nejistoty a osamělosti, které jsou pro Saltsmana mnohem zajímavější než horor Resident Evilu či Amnesie.

„Nejvíce mě nyní zajímá, co kdyby lidé v roguelike hrách nebyly hrdinové a ani se nemohli hrdiny stát. Jak by se s takovou situací vypořádali?" řekl Saltsman v rozhovoru pro Joystiq. „Zatím jsou některé části hry pořád neujasněné. Ale to je v pořádky, tak by to v této fázi vývoje ještě mělo být. Nicméně se spíše snažíme hru postavit blíže Dwarf Fortress, kde se náhodně generují příběhové události, než abychm vytvořili rozvětvený příběhový strom, po kterém by se hráči pohybovali. Chceme, aby si byla každá hra trochu podobná, ale aby se události vyvíjely unikátním způsobem."

Overland vzniká ve volné spolupráci s jinými vývojáři, například s Infinite Fall (Night in the Woods) nebo tvůrci Panoramical. Saltsmanovo nové studio Finji o čtyřech vývojářích si klade za úkol vytvářet různorodé a inovativní hry. Zrovna Overland nezní špatně, zvláště, když by se měl objevit na počítačích, konzolích i tabletech již velice brzy. Saltsman plánuje vydat placenou alfa verzi na Humble Store a Steamu někdy ke konci tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama