Gay postavy v novém Dragon Age
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gay postavy v novém Dragon Age

Gay postavy v novém Dragon Age

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

30. 6. 2014 09:59 10
Reklama

Vývojáři z BioWare rozhodně nepatří k úzkoprsým týmům, které by se bály ve svých hrách řešit otázku sexuality, a dokazují to i skrze informace o chystaném pokračování Dragon Age. V Inquistion se podle dosavadních zpráv objeví hned dvě homosexuální postavy a první z nich už byla představena – mág Dorian.

Hlavní scénárista hry, David Gaider, potvrdil na oficiálním blogu hry, že Dorian jeví zájem pouze o protějšky stejného pohlaví a stává se tak první exkluzivní homosexuální postavou v oblíbené sérii. Inqusition tím prohlubuje možnosti milostných vztahů z předchozího dílu, kde však byly postavy pouze bisexuální, nyní ale všechno zapadá do kontextu světa a podle Gaidera nejde o žádnou snahu o prvoplánovou korektnost.

Příběh Doriana vykresluje jeho rostoucí odpor k domovině, císařství Tevinter, která jej kvůli jeho orientaci zavrhuje, sám se však rozhodl i za cenu vyhnanství svoji homosexualitu neskrývat, což je ostatně i důvod, proč se připojuje k tažení Inkvizitorů. Na druhou stranu ale Dorian necítí, že by byl Tevinter ztracen a věří, že s určitou pomocí může být v myšlenkách reformován.

Další homosexuální postavou má být Sera, elfská lučištince, o které zatím víme pouze to, že jedná poměrně impulzivně, na venek působí arogantně a připojuje se k Inkvizici v Orlais, aby pomohla všem, kdo se zmítají v chaosu. Dragon Age: Inquistion vychází 10. října na PC a obě generace konzolí Xbox a PlayStation.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama