Crytek oznamuje druhý Homefront
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crytek oznamuje druhý Homefront

Crytek oznamuje druhý Homefront

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 6. 2014 13:53 3
Reklama

V roce 2011 vydala dnes již neexistující společnost THQ hru Homefront od vývojářů z Kaos Studios, a byť přinesla zajímavý námět okupace Spojených států armádami Severní Koreji, mnoho radosti hráčům ani kritice neudělala.

Cesty osudu jsou ale nevyzpytatelné a poté, co se v roce 2012 ujali práv na Homefront vývojáři z Cryteku, začali připravovat pokračování. To se dnes zhmotňuje ve hře Homefront: Revolution, která bude vycházet z nastavené příběhové premisy a zmapuje další boj amerických vlastenců proti asijským okupantům.

Podle slov vývojářů se toho ale v Homefront: Revolution mnohé změní a posun o čtyři roky dále do budoucnosti s sebou přinese dramaticky odlišné rozdělení sil a bojových možností. Otevřený konflikt už je v podstatě vyloučen, proto se obyvatelé USA budou muset spolehnout na odboj a jeho snahu získat zpět baštu nezávislosti - město Filadelfie. Právě tato metropole by se měla stát symbolem celé války proti okupaci a vývojáři se ji rozhodli nabídnout hráčům ve formě otevřeného prostředí s hlavními i vedlejšími misemi.

Zároveň slibují, že každá vaše akce bude mít dopad na to, jakým způsobem se bude korejská armáda chovat k okupovaným obyvatelům USA a s jakou silou se bude snažit potlačit snahy o revoluci, což sice zní hezky, ale dokud neuvidíme nový Homefront v akci, ani se neodvažujeme k podobným slibům upínat. Z dojmů, které si odnesly zahraniční redakce, totiž vychází, že se zatím pouze hodně střílí, což je ale v podání Cryteku bezproblémovou a zábavnou záležitostí, navíc doplněnou o přijatelný systém krytí.

Dalším rysem hry bude úprava a tvorba vlastních zbraní z předmětů, které během svého potulování jednotlivými distrikty Filadelfie objevíte. Nemělo by se přitom jednat jen o pistole, pušky a samopaly, k dispozici vám budou například i zápalné lahve nebo třeba dálkově ovládané auto, na které připevníte výbušninu.

Vývojáři rovněž kladou velký důraz na to, popisovat hlavního hrdinu jako obyčejného muže a během prezentace prý tento fakt zdůraznili hned několikrát. V kontrastu s tím, že se pak hlavní postava ohání celou plejádou zbraní, udílí rozkazy a pohybuje se ve městě jako cvičený voják, to však působí trochu rozpačitě a teprve samotné hraní ukáže, nakolik je příběh v pozadí důležitý, a jak ovlivňuje vlastní hraní. Samozřejmostí pak bude i přítomnost multiplayeru, o kterém sice v tuto chvíli příliš nevíme, ale rámcové potvrzení kooperace až čtyř hráčů může pro někoho znamenat jasný argument, proč si přidat hru na seznam očekávaných titulů.

Ať už to dopadne jakkoliv, Homefront: Revolution vyjde v příštím roce pro PC, Xbox One a PlayStation 4 s tím, že bychom se více informací měli dozvědět už za pár dní, tedy před zahájením veletrhu E3 i během něj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama