Steam Machine od Alienware je riziko
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam Machine od Alienware je riziko

Steam Machine od Alienware je riziko

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 5. 2014 11:10 4
Reklama

Alienware patřící společnosti Dell připravuje Steam Machine. To již víme, nově se však Frank Azor, generální ředitel divize herních strojů Alienware, v rozhovoru pro The Wall Street Journal svěřil novinářům s tím, že ta jejich Steam Machine je velmi riziková a hravě se může stát jejich dosud nejméně výdělečným produktem.

Steam Machine od Alienware bude přímou konkurencí nejnovějších konzolí od Microsoftu a od Sony, výkonově je tahle krabička dokonce předčí. To se samozřejmě projeví i na ceně, a to právě může být oním kamenem úrazu. Dosud však žádná konkrétní cifra oznámena nebyla. Azor rovněž vyjadřuje své obavy nad možným roztříštěním trhu – se SteamOS nám vzniká další platforma, jež chce být rovnocenným partnerem všem stávajícím.

A pokud bychom se chtěli zeptat, proč chce tento výrobce počítačů vstoupit do segmentu trhu s takto velkým rizikovým faktorem, tak si tipujeme, že odpovědí je pouze a jedině prestiž. Alienware vyrábí herní stroje, a nenastoupit do nově vznikajícího odvětví by mohlo znamenat právě ztrátu oné prestiže a dobrého jména výrobce montujícího nekompromisní stroje. Ať už to dopadne jakkoli, první Steam Machines se začnou objevovat v průběhu podzimu a krabička od Alienware bude v první várce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama