YouTube plánuje koupit Twitch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka YouTube plánuje koupit Twitch

YouTube plánuje koupit Twitch

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 5. 2014 07:06 3
Reklama

Dvě z hlavních streamovacích platforem se možná dočkají sjednocení. Začíná se mluvit o tom, že YouTube vstoupil do jednání o koupi konkurenční služby za 1 miliardu dolarů. Informuje o tom Variety a Wall Street Journal s odkazem na anonymní zdroj v blízkosti smlouvy.

Jednání je prý prozatím v začátcích, ale pokud by dopadlo úspěšně, YouTube by se stal prakticky největším zdrojem online videí. Nedávná zpráva tvrdí, že Twitch je nejpopulárnější streamovací službou na světě a pokrývá 43 % všeho streamování živého obsahu.

YouTube je připraven obří částku vyplatit v hotovosti a v případě, že by se proti smlouvě ohradili američtí zákonodárci, pracuje firma na způsobech, jak se případným námitkám proti antimonopolnímu chování bránit.

Zajímavé také je, že se nemluví o samotném Googlu, jako straně v této akvizici. Naznačuje to, že by se Twitch nestal částí jeho širokého portfolia, ale byl by integrován do YouTube? Pokud by došlo k výměně technologií, tak pouhé 20 vteřinové zpoždění při vysílání na YouTube nezní vůbec zle.

Na druhou stranu, popularita Twitche také zaznamenala nárůst poté, co YouTube přišel s automatickým rozpoznáváním chráněného obsahu ContentID, což zatlo tipec nejednomu streamovacímu kanálu. Ztráta alternativního způsobu vysílání oblíbených let's play videí by pak mohla mít pro hráče smutné následky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama