GOG zamýšlí vlastní Early Access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GOG zamýšlí vlastní Early Access

GOG zamýšlí vlastní Early Access

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 5. 2014 15:39 1
Reklama

Na rozdíl od konkurenčního digitálního obchodu Steam se původem polský GOG pyšní tím, že jeho nabídka není otevřená všem titulům, neb své položky pečlivě vybírá. Spoluzakladatel platformy Marcin Iwinski v rozhovoru pro britský Eurogamer přiznal, že hledají způsob, jak jistý druh předběžného přístupu nabídnout i na jejich stránkách. Podmínkou však je, že by to muselo být v dosavadním stylu, tedy pod dohledem kurátorů.

„Každý měsíc je vydají stovky her a já si myslím, a naše komunita to zjevně potvrzuje, že je na trhu místo pro platformu, která svůj obsah vybírá. Steam se rozhodl toto nedělat a to je v pořádku; pomáhá jim to a mnohým vývojářům to vyhovuje, ale zároveň to s sebou nese hrozbu špatné hry v Early Access. Je to vážně lákavé - jste vývojář a můžete svoji hru dostat do přeběžného přístupu a vydělávat 40 babek za svou hru, za svoji nefunkční alfu. A tyto peníze jim jdou do kapsy okamžitě."

Iwinski tímto nejspíše odkazuje na debakl her jako Earth: Year 2066 nebo The War Z (dnes Infestation: Survivor Stories), které svým zákazníkům lhaly a nalákaly tak spoustu platících hráčů na nefunkční prototypy. Valve obě hry z programu Early Access stáhlo a v případě Earth: Year 2066 nespokojené zákazníky na vlastní náklady odškodnilo.

GOG zamýšlí vlastní Early Access
i Zdroj: Hrej.cz

„Kdybychom nějaký předběžný přístup do nedodělaných her umožnili, musely by obsahovat jistý druh obrany, protože konzumenti přicházejí a vidějí jistý příslib. Samozřejmě, že si řeknou 'No, je to alfa,' ale stejně mají červíčka v hlavě, který říká 'Jů, chci si to zahrát, vypadá to na obrázcích tak super,' a nevědí, že pak budou ze hry nešťastní."

Jestli jsou nešťastní a vývojáři hru neustále vylepšují, to je pak v pořádku, ale pokud jsou hráči nešťastní a vývojáři prostě sbalí prahy a utečou... V tom případě za to někdo musí být potrestaný." vysvětlil Iwinski s tím, že předběžný přístup by neměl být povolen u každé hry a že by zákazníci měli mít tu možnost od takového zakoupeného produktu odstoupit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama