CEO Sony přijde o polovinu platu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CEO Sony přijde o polovinu platu

CEO Sony přijde o polovinu platu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 5. 2014 08:05 2
Reklama

Sony oznámila, že si šéf společnosti, Kazuo Hiraj, docela výrazným způsobem sáhnul na plat. Hiraj, který stál původně v čele divize PlayStation a funkci CEO společnosti zastává od dubna roku 2012, přijde brzy o 50 procent své výplaty a s tím i o veškeré bonusy. Jedná tak v solidaritě s neblahými finančními výsledky společnosti, a to navzdory faktu, že poslední uvedená konzole slaví jeden prodejní úspěch za druhým.

Nesmíme však opomenout fakt, že Sony není pouze PlayStation. Japonská společnost má velké množství divizí a úspěšný PlayStation 4 je pouze jednou z mnoha aktivit japonského giganta. Ostatní odvětví zřejmě až tak úspěšná nejsou, v čele těch méně úspěšných stojí například osobní počítače.

Firma rovněž uvedla, že za fiskální rok 2013 odhaduje svoji ztrátu na 1,27 miliardy dolarů, což nesouhlasí s plánovaným ziskem, odhadnutým na půl miliardy dolarů. Zkrátka a dobře, finanční výsledky nejsou ideální a je sympatické vidět někoho z vedení společnosti, kterak vyvozuje osobní důsledky a je ochoten sáhnout si na plat. V minulosti takový krok učinilo například i představenstvo Nintenda v čele s ředitelem společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama