Hry to nebudou mít v Číně lehké
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry to nebudou mít v Číně lehké

Hry to nebudou mít v Číně lehké

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 4. 2014 11:42 2
Reklama

Po dlouhých čtrnácti letech umožnila Čína začátkem tohoto roku prodej zahraničních konzolí, čehož si považuje zejména Sony s konzolí PlayStation 4 a vidí v čínském trhu obrovskou příležitost. Bohužel, jak se zdá, hry to budou mít poměrně složité kvůli přísné selekci.

Vyplývá to ze zveřejněných pravidel čínské vlády, které mají zamezit prodeji závadným hrám, mezi které už můžeme automaticky počítat celou náruč oblíbených titulů. V první řadě by se do čísnkých obchodů nemělo dostat nic, co propaguje obscénnost, drogy nebo násilí. Jde o hodně široký pojem, na základě kterého je v podstatě možné vyloučit jakoukoliv akční hru, a když k tomu přidáme ještě nemožnost zobrazovat gambling, mají hry smůlu. A nutně nemusíme mluvit jen o Grand Theft Auto.

Speciální část v seznamu pravidel pak zaujímají body týkající se čínské suverenity, reputace nebo teritoriální integrity, které nesmí být zpochybňovány ani napadány za žádnou cenu. To samé nakonec platí o postojích proti náboženství, případně propagaci okultismu a pověr. Ministerstvo kultury, které bude závadnost her posuzovat, pak má na rozhodnutí maximálně 20 dnů a zaručuje vývojářům, že tituly budou odmítány na základě jasně popsaných důvodů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama