Dragon Age nebude mít češtinu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dragon Age nebude mít češtinu

Dragon Age nebude mít češtinu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 4. 2014 12:46 12
Reklama

Vývojáři z Electronic Arts dnes v tiskové zprávě potvrdili, že Dragon Age: Inquisition vyjde v Česku a na Slovensku 9. října, tedy o klasické dva dny později oproti USA, a to ve všech verzích, pro které je hra oznámena. Zároveň ale uvedli, že se náš trh nedočká oficiální lokalizace - hra tedy bude pouze v angličtině.

Informace se týká jak možného dabingu, tak především českých titulků, které by umožnily otevřít herní svět i těm, kdo angličtině příliš neholdují. A vzhledem k tomu, že je Dragon Age poměrně rozsáhlé RPG, pro někoho by to mohl být důvod, proč si hru vůbec nepořídit.

Absence češtiny je přitom v drobném rozporu s prohlášeními zástupců ABC Data, kteří po ukončení působení EA Czech budou hry od Electronic Arts nadále distribuuovat. Slíbili, že v překládání her budou pokračovat, pravděpodobně se to ale týká jen takových značek, které se přeložit vyplatí, případně již existuje určitá tradice, ze které se dá vycházet. Řeč je samozřejmě o titulech jako The Sims nebo FIFA, které velkou část obsahu přímo či nepřímo kopírují a překlad je možné částečně urychlit.

Nicméně zpátky ke Dragon Age Inquisition - hra bude od začátku října k dispozici jak v krabicové, tak digitální podobě a ti, kdo si hru předobjednají v deluxe edici, získají zajímavé bonusy. Za cenu 70 euro získáte například speciální trůn z dračí lebky, na který budete moci ve hře usadit svůj inkvizitorský zadek, během toho poslouchat soundtrack a nosit speciální vybavení Inkvizice, včetně zbraní a zbroje, které nebude mít nikdo jiný. Standardní edice, levnější o deset euro, nenabízí nic kromě samotné hry, volba je nicméně na vás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama