Nové informace o Watch Dogs
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové informace o Watch Dogs

Nové informace o Watch Dogs

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 4. 2014 16:10 3
Reklama

V Paříží proběhl velký Watch Dogs event, ze kterého k nám budou nyní proudit další materiály a informace. Redakce Hrej.cz se sice novinářské akce nezúčastnila, ale díky magii internetu by nám nemělo nic podstatného uniknout. Upozorňujeme však na možné spoilery, které by vám mohly zážitek z hraní přinejmenším narušit.

20:00 | KONKRÉTNÍ INFORMACE Z PAŘÍŽE

Vedle grafických materiálů připlouvají z pařížského eventu samozřejmě i konkrétní informace o jednotlivých prvcích ve hře, o nichž se doposud vůbec nemluvilo, anebo pouze v náznacích. Ze záplavy preview zahraničních webů jsme vybrali rozhovor a bodové postřehy redaktora belgického webu 4Gamers, který si hru zahrál a zároveň mluvil s Jonathanem Morinem, výtvarným ředitelem Watch Dogs.

Rozhovor, který se nesl v poměrně otevřeném duchu, odhaluje napříkla detaily ohledně hudby, která bude hrát ve Watch Dogs zajímavou, lehce zábavnou roli. Na rozdíl od Grand Theft Auto bude hudba díky mobilní aplikaci ve hře stále s vámi, a to i v takových chvílích, kdy bude Aiden vyřizovat telefonní hovor. Hudbu navíc budete moci krást ostatním, případně si ji stahovat do telefonu na místech, kde ji uslyšíte hrát z jiného zdroje. Vedle aplikace přehrávače pak budete moci využít i aplikaci pro novinky, kde se budou shromažďovat informace o důležitých věcech v Chicagu, případně o vašich činech.

V rozhovoru došlo i na dotaz ohledně toho, nakolik jsou herní mechanismy reálné, a zda je skutečně možné neomezeně vládnout městu díky hackování. Morin přiznal, že pro potřeby hry spoustu věcí zjednodušili, děsivé je však podle jeho slov to, že hackeři skutečně mohou dělat takřka cokoliv. Ovládání kamerového systému je prý jen špička ledovce, pokud byste se prý nořili dostatečně dlouho, naleznete například viry, které mohou otevírat dveře od cel v jakémkoliv vězení v USA, případně se nabourat do ovládání autopilota dopravního letadla.

Poslední část rozhovoru pak byla věnována ožehavému tématu trailerů a kvalit hry v nich vyobrazených. Morin částečně přiznává, že při výrobě jednoho z předchozích videí (později se mluví o videu z E3 2012) udělali tu chybu, že nechali část grafiky vytvořit bez dohledu hlavního týmu. Šlo například o okamžiky, kdy nad nějakou částí města proplouvá volná kamera, kvůli čemuž je nutné danou lokaci lehce upravit, dbát na přesné rozmístění postav a podobně. Právě na takových místech mohou podle Morina nastat jisté nesrovnalosti, které pak výslednou podobu neodrážejí. Morin nakonec dodává, že v některých případech jim natěšení hráči trochu ukřivdili a vyzívá například, abychom se během noční bouřky skutečně podívali ven a zjistili, jak doopravdy vidíme dopadající kapky tam, kde není příliš světla. Výsledek není tak bombastický, jak bychom si mohli myslet.

Po rozhovoru navíc přidáváme i slibované body s vypíchnutými zajímavostmi, které opět dávají najevo, že to s Watch Dogs i přes určitou skepsi rozhodně nebude tak špatné. Tady jsou:

- Ve hře budete mít vlastní apartmán se šatní skříní nebo postelí, podobně jako v GTA V. Pokud někomu nahackujete mobil, můžete mu ukrást nejen peníze, ale také údaje o vozidle, které vám může být následně doručeno. Případně si můžete přes mobil koupit nové.

- Po nahackování můžete o daném člověku zjistit, že má například rakovinu, nebo žije na pokraji chudby, pak do hry vstupuje morální aspekt.

- Ve městě můžete navštívit obchod s oblečením.

- Řízení působí jako jízda v posledním Driverovi, tedy velice dobře.

- Během honiček s policisty můžete dobře časovat otevření a zavření zátarasu, abyste ještě stihli projet a policisté své auto rozbili.

- V Chicagu budou centrály bezpečnostního kamerového systému, které budete muset po vzoru Far Cry 3 přepadat, zbavovat se jejich stráží a následně upravit tak, aby vám mohly být ku prospěchu.

- Pohyb a ovládání působí naopak jako Assassin's Creed, celkový dojem ze hry je ale zcela odlišný.

- Díky augmentované realitě a speciální zbrani můžete na pozadí Chicaga hrát veselou minihru s vybíjením vetřelců.

- V jiné minihře zase vývojáři parodují Carmageddon - autem pácháte v ulicích města zlo. Všechny minihry se nicméně odehrávají v alternativní realitě a vaše řádění nemá vliv na podobu města v příběhu.

- V multiplayeru můžete závodit až v osmi hráčích, přičemž každý může hackovat zařízení kolem vás. Závody jsou proto velmi dynamické a správným způsobem chaotické.

18:50 | POČTY HLAVNÍCH I VEDLEJŠÍCH MISÍ

Další zajímavůstkou je kompletní výčet misí, které na vás ve Watch Dogs čekají, ať už se jedná o příběhové nebo vedlejší. Jen pro úplnsot dodáme, že informace nepochází z Paříže, ale od novináře, který se podobného eventu zúčastnil před dvěma týdny v San Francisku.

Co se týče hlavní dějové linie, bude rozdělena na pět aktů s tím, že si v nich zahrajete celkem 39 misí. Nejvíce jich na vás čeká ve druhém aktu - 15 - jednu jedinou pak naleznete v aktu pátém. Vedlejších misí je o poznání víc, nicméně pro získání hodnocení 100 % jich vám bude stačít odehrát 93. Bohužel, takto vysoký počet je rozdělen pouze do čtyř typů misí, a to Criminal Convoys, Crimes Detected, Fixer Contract a Gang Hideouts. Jednotlivé úkoly pak lze od názvů odvodit, takže popořadě budeme pravděpodobně chránit konvoj, vyhledávat místa zločinu, plnit dané kontrakty a vypráskávat gangy z jejich útočišť.

Vedle misí pak na vás ve hře ještě čekají již vzpomínané minihry, dále drobná vyšetřování zmizelých lidí nebo zbraní a nakonec i sběratelské předměty jako jsou audio záznamy, nebo počet nahackovaných notebooků, skrze které můžete sledovat něčí byt.

18:35 | 9MINUTOVÉ GAMEPLAY VIDEO

Před krátkou chvíli bylo rovněž uvolněno kompletní 9minutové video, jehož některé záběry jste mohli sledovat na pozadí rozhovoru s Danny Belangerem. Video komentuje Colin Graham, který se ve Watch Dogs stará o grafiku a hru má očividně v malíku. Aby nikoho z budoucích hráčů Watch Dogs neochudil o zážitek, video prezentuje další část multiplayeru, včetně vysvětlení, jak do hry zasáhnou hráči s mobilní či tabletovou aplikací. Celkově vypadají multiplayerové mise poměrně hekticky a variabilně, díky čemuž začínáme Watch Dogs věřit zase o kousek víc.

18:25 | ŠEST NOVÝCH OBRÁZKŮ

Do galerie jsme přidali šestici nových obrázků, které potvrzují informaci o terénních motorkách, přidávají pohled na pokerovou minihru a zobrazují i robotického pavouka pěkně zblízka. U obrázku z automobilové honičky se ale nemůžeme ubránit pocitu, že byl screenshot mohutně upravován, co říkáte?

18:00 | ROZHOVOR S DANNY BELANGEREM

V první vlně se určitě podívejte na informačně výživné video, ve kterém vedoucí designér Danny Belanger promlouvá o jednotlivých aspektech hry, úskalích, které bylo nutné překonat a hlavně - demonstruje spoustu gameplay záběrů, z nichž můžete vyčíst další podrobnosti. O co například jde? Přibližně v polovině videa dojde řeč na motocykly, o kterých sice už víme, ale dosud jsme netušili, že k dispozici budou i terénní motorky.

Další zajímavostí jsou i minihry, které ospravedlňují výskyt robotických pavouků, kterých jste si určitě všimli v jednom z předchozích trailerů. Hlavnímu hrdinovi na začátku minihry trochu přeskočí a pouze ve své hlavě se dostane do alternativní reality, ve které zmiňované pavouky sám ovládá a ničí vše kolem sebe. Ostatně, podívejte se na video a očekávejte další updaty v následujících minutách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama