Spoustu novinek v novém PS4 firmwaru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spoustu novinek v novém PS4 firmwaru

Spoustu novinek v novém PS4 firmwaru

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

17. 4. 2014 11:31
Reklama

Už příští týden se více než sedm milionů majitelů konzole PlayStation 4 dočká updatu firmwaru, což by samo o sobě zas tak zajímavé nebylo. Faktem ale je, že firmware 1.7 konečně vypne ochranu HDCP na výstupu HDMI, přidá více možností pro nastavení streamování a spoustu dalších prvků, které konzoli doposud chyběly.

Po předchozích spekulacích byly dnes informace potvrzeny japonskou divizí Sony, která rozeslala i sadu screenshotů. I když nepochází z anglické verze, stále je na nich možné vyčíst důležité informace včetně těch, které jsme zmiňovali v úvodu. Z dalších věcí můžeme jmenovat podporu nové streamovací platformy Nico Nico Live, která však bude dostupná pravděpodobně pouze v Japonsku.

S mírným zpodžděním se pak informace o firmwaru 1.7 objevily také na americkém blogu Sony, která přihodila i video s demonstrací aplikace SHAREfactory, umožňující editovat vámi nahrané klipy a následně je sdílet s ostatními lidmi. Učinit tak můžete klasicky, tedy uploadem na Facebook, anebo si budete moci video jednoduše nahrát na flash disk a nakládat s ním podle libosti.

Co se týče vylepšení v pozadí, Sony se zaměřuje zejména na zrychlení přístupu do hry v momentě, kdy ji teprve stahujete. Už nyní je situace s přihlédnutím k obřím velikostem her velice příznivá, Sony ale počítá i s automatickým předčasným stahováním dat pro předobjednané hry, takže byste mohli v budoucnu opravdu začít hrát ihned poté, co hra reálně vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama