Jaké jsou hry na Steamu nejhranější?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jaké jsou hry na Steamu nejhranější?

Jaké jsou hry na Steamu nejhranější?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 4. 2014 18:58 7
Reklama

Server Ars Technica přišel s velmi zajímavým průzkumem mezi 75 miliony více či méně aktivními uživateli Steamu. Za pomocí značného výpočetního výkonu vzali všechny registrované hry na Steamu a zjišťovali, kolik hráči strávili času v dané hře. Takto proklepnuto bylo údajně až 100 tisíc náhodně vybraných profilů denně po dobu dvou měsíců. Vznikla tak zcela unikátní statistika o tom, jaké hry jsou nejhranější a o jaké je naopak nejmenší zájem.

Samozřejmě, podobný průzkum má slabiny a mouchy. Steam například registruje počet hodin strávených ve hře až od roku 2009. Za vděk však musíme vzít i těmito daty, neboť oficiálních statistik se nedočkáme pravděpodobně nikdy. A jak to dopadlo?

Nejhranějšími tituly jsou DOTA 2 a Team Fortress 2 následované Skyrimem, CS: Global Offensive a Garry’s Modem. Nejméne pak hráči jeví zájem o HL2: Lost Coast. Kompletní statistiky jsou k dispozici zde, vřele doporučujeme!

Jak jste na tom vy? Jak velká je vaše Steam sbírka? A hráli či snad rovnou dohráli jste vše, co na ní je? Určitě se také podívejte na komentář Lukáše Kunceho pojednávající o slevových akcích a následně nevyhnutelné devalvaci hodnoty her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama