Je nový Duke v problémech?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Je nový Duke v problémech?

Je nový Duke v problémech?

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 4. 2014 04:40 1
Reklama

Duke Nukem se má vrátit v nové akční hře s názvem DN: Mass Destruction. Začátkem letošního roku to odvážně slíbilo studio Interceptor a za tím účelem koupilo i původní autory Dukeho ze studia 3D Realms. 

Na oficiální stránce Duke Nukem: Mass Destruction se ale aktuálně objevilo nové odpočítávání, které vyprší patnáctého května, a které bylo zbaveno všech spojitostí právě s Duke Nukemem. Objevuje se zde jen doutnající bomba a nic víc. 

Za absenci všech Dukeovských symbolů může zřejmě rozjetý spor studia Interceptor se studiem Gearbox, které se postaralo o dokončení velkého antidíla Duke Nukem Forever v roce 2011 a cítí se být vlastníkem licenčních práv na celou značku Duke Nukem. 

V březnu Interceptor společně s 3D Realms a Apogee ale sdělili, že protistrana je vlastníkem pouze značky DNF a nic nebrání vzniku nové dukeovské hry odjinud. Zřejmě to ale tak jednoznačné není a Interceptor se nyní pravděpodobně stáhl do lehké defenzivy. 

Nový Duke Nukem má teoreticky vyjít na PC a Playstation a poběží na Unreal Enginu. Po patnáctém květnu snad budeme vědět víc. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama