World of Tanks vydělává efektivně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka World of Tanks vydělává efektivně

World of Tanks vydělává efektivně

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 4. 2014 14:12 1
Reklama

Nejvýnosnější multiplayerovou hrou je v současnosti válečné World of Tanks. Vyplývá to ze statistiky, která poměřovala průměrné výdaje hráčů za měsíc. WoT zvítězilo s cifrou 4,51 dolaru na hlavu. Výzkum provedla společnost Superdata, která se specializuje na analýzu free-to-play trhu. 

Autorské studio Wargaming.net může být na výsost spokojeno. Opět se potvrdilo, že World of Tanks patří mezi nejdynamičtěji se rozvíjející MMO hry na trhu a co se týče průměrného výdělku na hráče, poráží všechny významné konkurenční hry včetně druhého Team Fortress od Valve a třetího Guild Wars 2 od ArenaNet. 

Statistika brala v úvahu měsíční útraty hráčů za poslední rok a do top deseti se dostaly i méně známé hry jako Combat Arms či Heroes of Newert. Naopak v ní chybí stálice poslední dekády World of Warcraft. 

Statistika však nevyjadřuje celkové výdělky her. Ty se totiž odvíjejí od velikosti hráčské základny. Takové League of Legends má sice na hráče pouze 1,32 dolaru za měsíc, ale měsíčně hru hraje 58 milionů lidí, což činí výdělek skoro osmdesát milionů dolarů za měsíc. Naproti tomu World of Tanks může měsíčně vydělat "jen" lehce přes čtyřicet milionů, protože jej hraje pouze devět milionů lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama