Super Smash Bros v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Super Smash Bros v novém ND

Super Smash Bros v novém ND

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 4. 2014 11:09 1
Reklama

Pravidelné představení novinek od nejvyšších hlav Nintenda se v dubnu soustředí na blížící se pokračování nejlepší cross-over bojovky Super Smash Bros., které v druhé polovině tohoto roku vyjde na 3DS a Wii U.

Tentokrát nás prezentací Nintendo Direct provádí Masahiro Sakuraj, ředitel vývoje SSB. Hned z kraje Sakuraj říká, že SSB na 3DS vyjde již toto léto, zatímco Wii U verze je naplánovaná až na zimu. Obě verze budou trochu odlišné a časový rozdíl ve vydání by měl Wii U verzi dopřát více péče.

I tak 3DS verze poběží v 60 FPS (s výjimkou pomocných bojovníků, kteří poběží v 30 FPS) a samozřejmě s trojrozměrným efektem. Verzi pro 3DS bude možné s tou pro Wii U nějakým způsobem provázat, ale o přesnějším způsobu se dozvíme až časem. Každopádně, obě verze umožní hru hrát s přáteli i s cizími hráči online.

Super Smash Bros v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz

Hra online bude rozdělena mezi dva módy - For Fun a For Glory. V For Fun budete moci hrát ve všech arénách kromě typu Final Destination se všemi předměty a budou se vám započítávat pouze vítězství. For Glory se naopak bude odehrávat pouze na plochých Final Destination arénách, kde se teprve ukáže váš skill. Zde budete moci hrát i bitvy jeden na jednoho a započítávat se budou i vaše prohry.

Arény budou mezi verzemi odlišné, téměř každá má svoji Final Destination formu a mezi starými známými přibudou i některé nové. V některých arénách můžeme narazit na bossíky, kteří útočí na všechny hráče bez rozdílu a ten, který jim zasadí poslední ránu, dostane za odměnu nějakou výhodu. Video ukázalo Yellow Devila z Mega Mana, který vítěznému hráči proti soupěřům pomůže velkým výbuchem.

Matchmaking bude probíhat na základě nového systému, který Nintendo nazývá Global Smash Power. Ten každému hráči přiřadí unikátní příčku na celosvětovém žebříčku hráčů. Jeho číslo pak bude označovat počet hráčů, kteří se na žebříčku umístili níže než on. Matchmaking pak bude sdružovat hráče podobných hodnot a vyšší Global Smash Power bude možné nabrat hraním solo zápasů.

Super Smash Bros v novém ND
i Zdroj: Hrej.cz

Každopádně, co každého zajímá, jsou bojovníci. Obě verze budou mít stejné bojovínky a někteří dřívější doznali větších či menších změn, které mají zajistit vyváženější souboje. Noví bojovníci dostali ve videu větší prostor na představení svých útoků a specialit a můžete se podívat jak bojují Rosalina, Little Mac, vesničan, Mega Man a Wii Fit Trainer (!!!1).

Velkou novinkou bylo oznámení, že 3DS verze bude mít exkluzivní nový herní mód - Smash Run. V něm se utkají až 4 hráči v rozlehlé úrovni s mnoha různými arénami a chodbičkami, ve kterých během pětiminutového časového limitu budou z AI nepřátel z různých her od Nintenda vytřískávat různé power-upy, které jim zajistí dostatečně silnou postavu do nadcházejícího souboje všichni proti všem v klasické aréně.

Čtyřicetiminutové video končí představením dvou nových pokémoních bojovníků - Charizarda a Greninji. Ostaně Charizard i Lucario v novém SSB dostanou možnost Mega Evoluce z Pokémon X/Y. Jestli se dalšího dílu super mlátičky nemůžete dočkat, celé Nintendo Direct si prohlédněte, neboť více informací o hře se jinde nedozvíte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama