Představení české plošinovky Blackhole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představení české plošinovky Blackhole

Představení české plošinovky Blackhole

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 4. 2014 11:23 12
Reklama

České studio FiolaSoft (PacIn: Nermessova pomsta) oznamuje příběhovou plošinovku Blackhole, která se bude od dnešního dne bít o své místo na slunci v programu Greenlight na Steamu. Na jejím vývoji se budou přímo podílet i slavní YouTubeři, kteří postavám propůjčí svůj vzhled a hlas.

Příběh hry je zasazen do jedné z černých děr, které se stateční astronauti snaží zavírat, aby tak odvrátili zkázu Země. Jednou to ale nevyjde podle představ a v černé díře uvíznou. Cesta ven je podmíněna sbíráním speciálních nanobotů - Selfburnů - kteří dokáží opravit vesmírnou loď a celý tým zachránit.

Vzhledem k tomu, že vývojáři z FiolaSoftu přikládají příběhu značnou část pozornosti, připravují také kompletní český a anglický dabing, o který se postarají osobnosti YouTube scény. Z těch zahraničních zatím spoluúčast přislíbili nezávislý muzikant & herec Blake Swift a herečka Kira Buckland, která už propůjčila svůj hlas postavám ve hrách jako Dust: An Elysian Tail nebo Bravely Default. Za česko-slovenskou scénu se na vývoji podílí YouTuber Selassie s tím, že vývojáři by rádi oslovili i celou řádku dalších.

Představení české plošinovky Blackhole
i Zdroj: Hrej.cz

Co se týče vlastního hraní, Blackhole se snaží klasický žánr plošinovek oživit prvkem gravitace a kompletním otáčením lokací. Ačkoliv tedy jde o 2D záležitost, každá obrazovka má v podstatě čtyři varianty a hráči během hraní potrápí i mozek. Ostatně, ani vývojáři se netají tím, že jejich hra bude náročná.

Po stránce grafického zpracování vsadili vývojáři FiolaSoftu na paralaxní scrollování a umírněnou paletu barev, ve které vynikají zářivé objekty. V dostupných videích se záběry z alfaverze zatím můžeme sledovat pouze krystalové jeskyně, vývojáři ale slibují vysokou variabilitu a nové lokace.

Blackhole vyjde v září tohoto roku pro PC, Mac a Linux, pokud se vám hra zamlouvá, další informace získáte na oficiálních stránkách hry a hlavně Greenlightu, kde můžete pro hru hlasovat a dostat ji do hlavního katalogu her na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama