Dota 2 International už v červenci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dota 2 International už v červenci

Dota 2 International už v červenci

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

7. 3. 2014 10:25
Reklama

Další mezinárodní turnaj v Dota 2, International 2014, se tento rok odehraje již v červenci. Oznámil to sám Gabe Newell v nedávném AMA na Redditu a dodal, že bližší údaje Valve zveřejní, až se všechny detaily ujasní.

"Zatím jsme nedohodli, kde se letošní International bude odehrávat. Jsme si docela jistí, že to bude Key Arena v Seattlu, ale ještě nemáme všechno potvrzené a vždy existuje nějaké riziko, že se náš rozvrh nepodaří vměstnat do jejich volných dnů."

Posun na dřívější datum (z tradičního srpna) však nepotěšil úplně všechny hráče. Adam Apicella, vice president esportové organizace Major League Gaming, prohlásil, že posun International 2014 na červenec by mohlo ohrozit jejich vlastní Dota 2 turnaj v Claifornii, který se také koná na začátku léta.

"Růst a nadšení ohledně esportů a Dota 2 byl v posledním roce doslova exponenciální. A ačkoliv jsme rádi z popularity a podpory elektronických sportů, obáváme se, že vyšší počet a blízkost umístění více turnajů může mít negativní vliv na hráče a může týmům způsobit problémy s cestováním. (...) Uspořádání turnajů tak blízko u sebe na hráče vyvíjí nátlak a ovlivňuje jejich celkové výkony."

Nové datum Internationalu také ovlivnilo jiný turnaj v Dotě 2. Electronic Sports League tento rok své MOBA klání ve Frankfurtu posunulo už na 28. a 29. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama