Detaily o češtině pro South Park
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detaily o češtině pro South Park

Detaily o češtině pro South Park

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

7. 3. 2014 10:27 3
Reklama

V komentářích pod recenzí South Park: The Stick of Truth, kterou jsme vám i spolu s videorecenzí přinesli začátkem tohoto týdne, se rozhořela debata nad absentující českou lokalizací. Vzhledem k tomu, o jak upovídanou hru se jedná, by se české titulky opravdu hodily. Ptali jsme se proto firmy Playman, která hru v ČR distribuuje, i spekulovaných autorů překladu z největšího fanouškovského portálu South-Park.cz, jak to s lokalizací vypadá.

Bohužel, dosavadní informace nezní příliš optimisticky a zatím není jasné, zda čeština vůbec vznikne. Fakt je ten, že se Playman nedohodl s Ubisoftem na oficiálním překladu, což situaci neulehčuje, na druhou stranu ale český distributor nevyklízí pozice a snaží se žádostem fanouškům vyhovět. "Děláme všechno proto, abychom český překlad zajistili alespoň neoficiální cestou," řekla PR asistentka Zuzana Cinková, další informace ale k možné lokalizaci nemá.

Za portál South-Park.cz nám odpověděl Pavel Dvořák vystupující pod přezdívkou Shadow, ani on však nemá pro fanoušky dobré zprávy: "Já, ani nikdo další ze South-Park.cz, překlad hry z důvodů naší zaneprázdněnosti neplánujeme, domluvili jsme se však s distributorem, že zvládneme provést případnou korekturu." Ani on pak nemá žádné bližší informace o tom, v jaké fázi se jednání o lokalizaci nachází, proto nezbývá než čekat, zda Playman dokáže sehnat překladatele a hra bude nakonec přístupná i těm, kdo nevládnou konverzační angličtinou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama