Notch si vysnil Minecraft film
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Notch si vysnil Minecraft film

Notch si vysnil Minecraft film

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 2. 2014 15:03 6
Reklama

Twitterový účet Markuse "Notche" Perssona sleduje 1,5 milionu lidí, jakákoliv zpráva se proto šíří rychlostí blesku a má ohromný virální dopad. Stejně jako v aktuálním případě, kdy tvůrce Minecraftu oznámil spolupráci s Warner Bros. na přípravě filmové adaptace jeho slavné sandboxové hry.

Detaily o samotném filmu zatím logicky neexistují, pozitivní zprávou ale je, že se jeho producentem stal Roy Lee se svoji společností Vertigo Entertainment. Pokud vám jméno nic neříká, pak by vás mohlo uklidnit, že jde o člověka podepsaného pod aktuálním hitem LEGO Příběh, zkušenosti s adaptacemi nezfilmovatelných námětů tedy jsou na jeho straně.

Se zprávou pak zřejmě souvisí i nedávné zrušení crowdfundingové kampaně pro celovečerní snímek Birth of Man - A Minecraft Feature Film od Brandona Laatsche a skupiny RocketJump. Bohužel, celý projekt se zdál až příliš ambiciózní na to, aby Mojang povolil bezplatné užití licence na svoji vlastní hru a cílová částka - $600 000 - už nebyla pro Perssona stravitelná: "Neschvalujeme půlmilionový Kickstarterový projekt, založený na naší IP, bez jakékoliv smlouvy," vysvětlil známý vývojář.

Snad možná i proto, aby se zavděčili namlsaným fanouškům, pustili se v Mojangu do příprav filmu na vlastní pěst, a tak nějak očekáváme, že moc dobře vědí, co dělají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama