Screenshoty možná ukazují Source 2.0
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Screenshoty možná ukazují Source 2.0

Screenshoty možná ukazují Source 2.0

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 1. 2014 09:37 3
Reklama

Pokud vás potěšila letní zpráva, že Valve pracuje na následníkovi svého velmi schopného, byť už zastarávajícího enginu Source, možná pro vás máme dobrou novinku. "Možná" je tady na místě, neboť lze spekulovat o pravosti screenshotu, který ukazuje rozlehlý dům z finále kampaně Swamp Fever z Left 4 Dead 2 vyvedený prý v Source 2.0.

Se zprávou přišel uživatel z fóra NeoGAF se jménem crazy buttocks on a train, což možná úplně nebudí důvěru, ale jak řekl Shakespeare: "Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně." Navíc CBOAT již dříve leaknul informaci, jež se posléze potvrdila, a proto máme spíše optimistickou důvěru v pravost screenshotu.

Screenshoty možná ukazují Source 2.0
i Zdroj: Hrej.cz

Obrázek z interní prezentace ukazuje vysokou detailnost rozbořeného domu, trosek kolem něj a popínavých rostlin, které se na sloupy budovy vyšplhaly. Efekty světla a stínů jsou viditělně vylepšeny a zvýšila se taktéž hustota listů a různého smetí na zemi. V porovnání s vyvedením lokace v Source je rozdíl více markantní.

Screenshoty možná ukazují Source 2.0
i Zdroj: Hrej.cz

Prezentace obsahuje 20 slidů a zabývá se technickými možnostmi nového enginu, z náhledů dalších šesti slidů lze vyčíst, že se blíže zaměřují na srovnávání obou enginů a vypichování vylepšení. Poslední, z části zakrytý slide, se věnuje předělaným nástrojům a pracovnímu postupu, což kromě interních vývojářů ocení především komunitní tvůrci map a dalšího obsahu.

Stránka Valve Time nakonec přišla se zprávou, že tato prezentace je z roku 2011 a tedy již nějakou tu chvíli stará. To ale neznamená, že se na Source 2.0 nemáme těšit - jak ukázala srpnová fotka, se Source 2 se pracuje a možná právě L4D3 bude prvním titulem, který na novém enginu poběží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama