Časté problémy Xbox One ovladače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Časté problémy Xbox One ovladače

Časté problémy Xbox One ovladače

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 12. 2013 13:40 16
Reklama

Před vydaním nové konzole se Microsoft chvástal, že ovladač Xbox One bude jedním z nejlepších prvků nadcházející generace. Vývoj stál přibližně sto milionů dolarů, jeho tělo mělo vydržet přes 10 let častého užívání a různé novinky a úpravy měly ovládání her zpohodlnit a zpříjemnit.

Při pohledu na počet a různorodost problémů, kteří čerství majitelé velké konzole mají s jejím ovladačem, se však nabízí otázka, kde lidé v Microsoft R&D oddělení udělali chybu. Lidé ze Spawnfirst sesbírali nejčastější problémy, jenž se objevují na Xbox fórech oficiální podpory společně s videodokumentací daných potíží.

Některým hráčům je dodán ovladač, jehož tělo není pevně spojeno, vrže, chrastí a hrozí rozpadnutím na dvě části. Dokonce v některých případech se levý analog zasekává v okrajových pozicích nebo dpad neregistruje každé stisknutí daného směru. Nebezpečnější situace nastala u hráčů, kterým se baterie při zapnutí začala přehřívat a hrozila poraněním uživatele či poškození zařízení.

Ne vždy měli hráči problém s tělem ovladače, ale s jeho funkcemi. Jedni diskutéři hlásí, že se jejich ovladače sami odpojují a znovu připojují, nenabíjí se, jiným začal časem slyšitelně bzučet pokaždé když ovladač zavibroval, některým se sám od sebe zasekne při vybírání směru, i přesto, že analogovou páčku ani tlačítko na dpadu nemačkají.

Samozřejmě se takovéto problémy dají vyřešit výměnnou ovladače, která však také ne vždy dopadne dle přání hráčů. Pokud pošlete vadný Day One ovladač, může se vám stát, že se vám po měsící vrátí obyčejný. V případě, že už v pořadí třetí ovladač opět projevuje chybnou funkcionalitu levého analogu, je možná problém na úplně druhé straně procesu.

Doufejme tedy, že se k nám příští rok dostane nějaká revidovaná verze ovladače, ve které se tyto problémy již vyskytovat nebudou

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama