Studio Telltale chystá čtyři značky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Telltale chystá čtyři značky

Studio Telltale chystá čtyři značky

Marek Švrkala

Marek Švrkala

26. 12. 2013 21:10 2
Reklama

Adventurní specialisté z Telltale Games se v příštím roce nezastaví. Na nedávném udílení vdeoherních cen VGX odhalili nejen chystanou epizodickou sérii podle slavné Hry o trůny, ale i Tales From the Borderlands z univerza akční série Gearboxu. K tomu budou chrlit další epizody adventur The Walking Dead a The Wolf Among Us.

Telltale využívají vlastní systém práce, který spíše než herní studia připomíná tvůrce seriálu. „Všichni pracujeme ve stejné kanceláři a nic neoutsourcujeme. Lidé, kteří k Telltale přijdou z jiných týmů, jsou překvapeni, protože u nás na to jdeme jinak. Myšlenka oddělených týmů pracujících na svých projektech tady neexistuje,“ uvedl pro Polygon Steve Allison, jeden z viceprezidentů Telltale, a vysvětlil, že třeba animátoři se během krátké chvíle mohou vystřídat na několik hrách. „Není to tak, že by 50 lidí dělalo na stejném titulu po 18 měsíců.“

Allison pak promluvil o okolnostech vzniku myšlenky na hru Tales From the Borderlands. Za vším prý stojí kapka alkoholu. „V zákulisí Spike VGA 2012 jsme mluvili s lidmi z Gearboxu o našich značkách Borderlands a Walking Dead, vypili pár koktejlů a řekli jsme si, že bychom mohli spolupracovat. Nápad jsme mohli zamést pod stůl a říct, že z nás mluvila tequila, ale my jsme v něm pokračovali. Svět Borderlands má velký příběhový potenciál a skvělé postavy,“ uvedl Allison a přešel ke Hře o trůny, jedné z aktuálně nejpopulárnějších značek v zábavním průmyslu.

Lidé z Telltale v tomto případě na nápad vytvořit adventurní sérii podle Hry o trůny nepřišli náhodou, vše vyšlo z toho, že ve studiu je spousta fanoušků známého seriálu. Právě z něj budou vývojáři většinou vycházet. „Používáme licenci HBO. Hraní by mělo připomínat sledování seriálu, chceme k němu přistupovat podobně. Zjišťovali jsme u filmařů, jak řeší příběhové situace a co se rozhodnou zachovat a co naopak vyškrtnou. Využijeme jejich zkušenosti i pro náš projekt,“ přislíbil Allison.

Hra o trůny přitom ideálně zapadá k titulům, jaké v Telltale chtějí dělat. „Děláme projekty, které není lehké přetvořit ve hry – nehodláme vytvořit další first-person střílečku podle Walking Dead. Pracujeme s postavami, příběhem, napětím a vztahy. Hledáme velké značky, které mají všechny tyto prvky,“ odhalil základní požadavky Telltale viceprezident společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama