Xbox DRM kontrola přerušila turnaj
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox DRM kontrola přerušila turnaj

Xbox DRM kontrola přerušila turnaj

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 12. 2013 09:40 1
Reklama

Přerušení streamovaného turnaje v bojovce Killer Instinct kvůli kontrole digitálních práv spustilo internetové dohady, zda tedy Microsoft nakonec tajně do své nové konzole kontroverzní každodenní kontrolu práv nezabudoval.

Zprávu o "DRM checku v přímém přenosu" přinesla satiristická stránka FGCNN a odtud se informace dostala na různé servery, odkud se o ní dozvěděli čtenáři různýchinternetovýchdiskuzníchfór.

Co se vlastně stalo? Během streamovaného turnaje exkluzivní bojovky pro Xbox One, Killer Instinct, se hra vypnula do hlavní nabídky a chtěla připojením k internetu (nebo vložením disku, což u stahovatelného titulu jako je KI nelze) potvrdit, že spuštěná kopie je skutečně zakoupená. Konzole přitom byla pro účely turnaje v offline módu a znovu nastavení a spuštění hry zabralo nějaký čas... Dostatek času, aby se z incidentu mohla stát aféra.

Diskuze nad tím, proč se to stalo, plní internetová fóra, ale jak je zvykem, ve skutečnosti se v nich pouze hádají fanoušci Xboxu s fanoušky PlayStationu. Jak se to s DRM u Xbox One vlastně má objasnil například jeden z přispivatelů na fóru Test Your Might. DRM systém je stále zakomponován do stahovatelných her a pokud nejsou spuštěné na primární konzoli, vyžadují každodenní intenetové připojení... Tedy přesně tak, jak systém funguje na Xbox 360. Microsoft tedy žádné nové a tajné DRM kontroly do konzole nezabudoval.

Podívejte se na záznam souboje a vyskočení ochrany kolem 6:30.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama