Slzy na launchi PS4 v Jižní Koreji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Slzy na launchi PS4 v Jižní Koreji

Slzy na launchi PS4 v Jižní Koreji

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 12. 2013 10:30 8
Reklama

Vztahy mezi Jižní Korejí a Japonskem by se daly taktně nazvat jako přinejmenším napnuté. Není tajemstvím, že Jihokorejci nemají Japonce příliš v lásce, což se promítá i do ekonomické sféry. Úspěch japonského výrobku na jihokorejském trhu není zaručen, a toho si jsou v Sony jistě vědomi. Jižní Korea navíc je tradičně zaměřena na hraní na PC (a tím nemyslíme pouze StarCraft 2), proto může být launch nové konzole z Japonska poměrně emotivní záležitostí.

Při včerejším spuštění prodeje PlayStationu 4 ukáply slzy dojatému předsedovi Sony Computer Entertainment Korea, Širovi Kawaučimu, když natešenému davu popisoval poslední dny před launchem, při kterých se setkal s mnoha hráči z celé země, již očekávali příchod konzole nové generace.

I přes chladné počasí se na spuštění prodeje dostavilo mnoho Jihokorejců, ke kterým Kawauči promlouval ve své rodné japonštině, nakonec však v korejštině dodal "Mám vás všechny rád. Prosím, mějte rádi i PlayStation 4. Děkuji."

Události jako tahle možná jsou důkazem, že se vztahy mězi oběma národy postupně zlepšují. Nakolik dokáže projev emocí ze strany zaměstnance Sony ovlivnit prodej konzole je vedlejší; ač to zní pateticky, PlayStation se může stát jednou z cest, kterou k sobě oba národy naleznou cestu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama