V lednu budeme dobývat Ameriku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V lednu budeme dobývat Ameriku

V lednu budeme dobývat Ameriku

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 12. 2013 11:10 2
Reklama

S mírným zpožděním vydají Paradox Entertainment očekávaný datadisk ke čtvrté Europě Universalis. Jmenuje se Conquest of Paradise a jak už název napovídá, vcítíte se do role dobyvatele či obránce původní indiánské Ameriky. Datadisk bude k mání od 14. ledna.

Domorodé kmeny byly zastoupeny i v původní hře, ovšem Paradox je nyní všechny rozpracoval do mnohem větších detailů a rozepsal se o jejich historii. Zkrátka kmeny jsou v datadisku na úrovni klasických států.

Rozvinutému tématu se musela uzpůsobit i herní mechanika. Proto se například u domorodců nemusíte obávat příliš pomalého vědeckého pokroku, datadisk se soustředí na jiné aspekty. Třeba na obranu domorodců před dobyvateli. Jednotlivé kmeny mohou utvářet různě velké i různě pevné spolky a pokusí se změnit americkou historii.

Zajímavě je zpracována i budovatelská otázka. Kmenům byla ponechána volnost v tom, zda se chtějí usadit, anebo budou žít kočovným životem. Oba způsoby přinášejí své klady i negativa.

Samozřejmě Conquest dovolí hrát i za samotné dobyvatele. Hráč může i zde měnit historii. Třeba pokud v teritoriu dokáže dominovat s národem, který Ameriku ve skutečnosti neosidloval. Rovněž hranice vytvořených provincií mohou být jiné. Však Europu znáte...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama