RPG Dex se na Kickstarteru zadařilo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RPG Dex se na Kickstarteru zadařilo

RPG Dex se na Kickstarteru zadařilo

Marek Švrkala

Marek Švrkala

15. 12. 2013 21:08 2
Reklama

České nezávislé studio Dreadlock se rozhodlo vývoj už na začátku roku ohlášeného kyberpunkového RPG Dex podpořit crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru, a to se nakonec ukázalo jako skvělé rozhodnutí. Potřebnou částku ve výši 14 tisíc liber se tvůrcům dokonce podařilo zdvojnásobit, když téměř dva tisíce hráčů slíbilo zaplatit přes 30 tisíc liber.

Vedle zafinancování základní částky tak hráči přispěli i na několik doplňkových cílů – lepší soundtrack, port pro Nintendo Wii U a více obsahu (lokace, boční questy, čtyři druhy brnění). Po odpočinkovém víkendu a konci kampaně na Kickstarteru se nyní vývojáři znovu naplno vrhnou do práce. První výsledky uvidí přispěvovatelé už během několika měsíců.

„Plánujeme alfa verzi vypustit, až bude obsahově kompletní, což by mělo být někdy v únoru 2014. V tu dobu také otevřeme naše interní vývojářská fóra pro zapojené přispěvovatele a budeme naslouchat jejich reakcím a podnětům. Vývoj pak bude otevřenější,“ uvedli tvůrci v děkovném příspěvku.

Vydání plné verze je v plánu na červen příštího roku, kdy se z boku viděná 2D hra v ručně kreslené grafice díky úspěchu v programu Steam Greenlight objeví i na Steamu. V plánu jsou verze pro Windows, Mac, Linux, a konzole Ouya a Wii U. Do budoucna pak nejsou vyloučeny ani další porty.

V průběhu kampaně byl vypuštěn nový trailer, na který se rozhodně mrkněte. Zobrazuje lokaci Harbor Prime, v níž se odehraje příběh točící se kolem umělé inteligence usilující o dosažení vyššího evolučního stupně. Nebudou chybět hackeři, korporace, technologie a underground – tedy vše, co mají rádi příznivci kyberpunku a takových románů, jako je Neuromancer od Williama Gibsona.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama