The Novelist zaujme příběhem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Novelist zaujme příběhem

The Novelist zaujme příběhem

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 12. 2013 11:49
Reklama

Na Steamu vychází hra, která se podobně jako nejlepší PC hra roku, Gone Home, sází na postupné odhalování příběhu a hlubokou charakterizaci postav. V The Novelist se setkáte s rodinou, která na léto přijíždí do odlehlého domu na pobřeží, kde chce otec a hlavní postava hry, Dan Kaplan, dopsat svoji knihu. Spolu s ním se v domě usadí jeho manželka a syn, které však Dan kvůli své práci trochu zanedbával.

Hráč v roli ducha, který dům obývá, může Kaplanovu rodinu pozorovat a zasahovat do jejich každodenního života. Pomocí čtení myšlenek, odhalování jejich minulosti a tajné interakce s jistými předměty může směrovat vývoj vztahů v rodině i Danovy kariéry, které se v průběhu hry mění v závisloti na hráčových volbách.

The Novelist je žánrově stealth hra (jako duch musíte zůstat skrytí v utajení), která však, podobně jako více a více dalších indie her, vypráví osobní příběhy lidí, prozkoumává jejich vztahy a dává hráčům podíl na směru, kterým se hra vyvíjí. Momentálně ji můžete pořídit na Steamu s 25% slevou za 14,24€ nebo přímo na stránkách vývojáře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama