Studio Psygnosis má nástupce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Psygnosis má nástupce

Studio Psygnosis má nástupce

Marek Švrkala

Marek Švrkala

6. 12. 2013 11:56
Reklama

Britské studio Psygnosis, které bylo loni už coby Sony Studio Liverpool uzavřeno, má nástupce. Patnáct bývalých členů Psygnosis a pět nových zaměstnanců totiž založilo nový tým Firesprite.

„Vždycky jsme spolu měli skvělé vztahy a chtěli jsme, aby to pokračovalo. Scházeli jsme se a diskutovali o hrách, které jsme udělali. Sdíleli jsme stejné vize a postupy při vyvíjení skvělých titulů. Rychle jsme se tak rozhodli, že seženeme nějaké pěkné prostory pro nové studio,“ vysvětlil Graeme Ankers, výkonný ředitel nového studia.

Dvacítka zaměstnanců Firesprite už má za sebou i první dokončený projekt – japonským týmům Sony vypomáhala na konceptu Playroom pro PlayStation 4. Po jeho dokončení začali britští vývojáři dělat na novém projektu.

„Velmi pilně pracujeme na vytvoření nového herního enginu a sady nástrojů. Také přemýšlíme o tom, jak bychom mohli vyvíjet věci pro různé platformy. V minulosti jsme vždy pracovali na novinkách pro nové platformy při jejich startu. V budoucnu bychom v tom chtěli pokračovat, přičemž hodláme co nejvíce vytěžit z hardwaru a výkonu, který je nám k dispozici. Konzole jsou jeho velkou částí,“ uvedl v rozhovoru s Eurogamerem Graeme Ankers.

Ten se pak neubránil dotazu, zda by jeho tým nechtěl navázat na futuristickou závodní značku WipEout. „Je mi jasné, že víte, jaká by byla odpověď našeho týmu. Je to ale otázka spíše na lidi ze Sony než na mě. WipEout má speciální pozici v herním světě – je to série, která utvářela severozápadní vývojářskou scénu,“ odvětil Ankers a my můžeme jen doufat, že se odpovědní lidé v Sony někdy odváží k restartu WipEoutu.

Zatím si můžete připomenout další značky, za nimiž studio Psygnosis stojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama