Valve členem Linux Foundation
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve členem Linux Foundation

Valve členem Linux Foundation

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

4. 12. 2013 16:31 1
Reklama

Po vydání Steamu pro Linux v lednu tohoto roku, projevu Gabe Newella na Linuxconu a následném ohlášení operačního systému SteamOS založeném na tučňákovi se vztah mezi Valve a Linuxem opět ztužuje. Valve se totiž stalo členem Linux Foundation, neziskového společenství firem i osob podporujících rozvoj otevřeného systému a jeho propagaci.

Mike Sartain z Valve vstup do konsorcia vysvětlil následovně: “Členství v Linux Foundation je jeden ze způsobů, jak se Valve snaží investovat do rozvoje hraní na Linuxu. Chceme těmito cestami nejen přispět ke tvorbě nástrojů pro vývojáře, kteří chtějí pro tvořit pro Linux, ale i přinutit výrobce hardwaru k upřednostňování podpory Linuxu, a především uživatelům Linuxu nabídnout elegantní a otevřenou platformu.”

Valve členem Linux Foundation
i Zdroj: Hrej.cz

Podíl v Linux Foundation se tak zdá být jasným signálem, že Valve to s otevřeným tučňáčím systémem myslí vážně. Členství pro Valve znamená přímý vliv na směřování budoucího vývoje systému, což firmě jistě přijde vhod nyní, když plánuje vydat svůj SteamOS společně se Steam Machines v polovině příštího roku. Ars Technica píše, že členství ve společenství stojí mezi $5 000 a $20 000, ale může se vyšplhat až na $500 000, jenž zajistí křeslo v nejvyšší radě. Valve je také jedinou společností zaměřenou výhradně na hry, která je členem Linux Foundation. Mezi jinými členy jsou například Sony, AMD, IBM, Oracle nebo Google.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama