Sony již prodala 2 miliony PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony již prodala 2 miliony PS4

Sony již prodala 2 miliony PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 12. 2013 09:13 7
Reklama

Xbox One a PlayStation 4 již vesele řádí mezi kupujícími zákazníky na východ i na západ od nás, a ač musí naše krajina ještě trpělivě čekat, tak k nám proudí dost zajímavé zprávy. Včera jsme v bleskových zprávách o tom, že PlayStation 4 již v UK stihl od launche prodat více konzolí než Wii U za celý předešlý rok, nyní však máme zprávy také z druhé strany barikády.

Británie vždy byla zemí zaslíbenou japonské Sony, za velkou louží je tomu ale jinak a proběhlý černý pátek tomu jen nasvědčuje – v americkém Walmartu měl v tento pro zákazníkovu peněženku osudný den Xbox One podíl 31% z celkového prodeje konzolí, zatímco PlayStation 4 měl v tu chvíli podíl jen 15%. K tomu si přičtěme 30% patřících Xboxu 360 a hned vidíme, že se černý pátek nesl ve znamení Microsoftu. A to vše jde ruku v ruce s tím, co jsme psali již včera v souvislosti s Xboxem 360 a trhem naším. Do jisté míry za to samozřejmě může i fakt, že zásoby PS4 pomalu dochází, což vzhledem k pozdějšímu startu prodeje Xbox One potká za pár dní i Microsoft, domácí situace je pak ovlivněná tím, že Sony ČR směřuje k launchi PS4 a Microsoft tak má volné pole působnosti tlačit do prodejů konzoli minulé generace.

V Sony však jistě nijak zvlášť nesmutní – společnost dnes vydala prohlášení, že od launche již prodala více jak 2 miliony konzolí. Nikdo tak nemůže mít pochyb, že zájem o tuto konzoli skutečně je (jen za první den se prodalo na 1 milion konzolí). Někdy snad až příliš.

Inu, dnes táhne nejen next-gen, ale i současná generace konzolí. Jak jste na tom vy a konzole? Máte nějakou, či plánujete v brzké době nákup?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama