Nvidia drží palce PC na úkor konzolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nvidia drží palce PC na úkor konzolí

Nvidia drží palce PC na úkor konzolí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 12. 2013 11:49 17
Reklama

Next-gen již za hranicemi řádí v obchodech, výrobci i prodejci si se spokojeným bručením mnou ruce, ale najdou se i tací, kteří vědomě stáli opodál. Řeč je o prominentním výrobci grafických čipů a karet, firmě Nvidia.

I když, jak je to v tomto kontextu se slovíčkem vědomě, to se asi my jen tak nedozvíme, faktem však je, že Nvidia se závodu Xbox One vs PlayStation 4 zkrátka nezúčastní. Nicméně, tato společnost nenaskočila s Microsoftem a Sony do souboje a zaměřila svůj zrak raději na PC trh a vkládá důvěru do něj. Jak to s jeho růstem či naopak úpadkem bude v následujících měsících a letech, to je otázkou, již teď ale slýcháváme ze všech stran posilující pozici notebooků na úkor stolních počítačů. A to není zrovna nejlepší výchozí pozice herní průmysl.

Nvidia ale myslí jinak, a to je dobře pro všechny majitelé a fanoušky herních počítačů. Masivní podpora velké korporace je totiž přesně to, co má potenciál udržet v nadcházejících časech PC při životě.

Matt Wright, obchodní manažer Nvidie, tvrdí, že PC v budoucnu bude plnohodnotnou alternativu ke konzolím nové generace. Dušuje se navíc tím, že PC je nadřazené konzolím a že poskytuje podstatně větší funkcionalitu (o čemž lze jen těžko pochybovat). Zkrátka a dobře, uvidíme, kam se hráčské PC v budoucnosti vyvine. Jaký máte názor na věc vy? A také nás zajímá co říkáte na Linuxem poháněné Steam Machines?

A vzpomenete si vlastně ještě na dobu, kdy byly na trhu čerstvě konzole minulé a kterak se spekulovalo o tom, že PC průmysl to má spočítané a brzy skončí jako herní platforma?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama