Úspěšný listopad pro Xbox 360 v ČR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Úspěšný listopad pro Xbox 360 v ČR

Úspěšný listopad pro Xbox 360 v ČR

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 12. 2013 20:59 3
Reklama

Ačkoliv se za hranicemi České republiky žije next-gen konzolemi, na domácím trhu si užívají rekordní prodeje konzole současné. Prodávají se jako houby po dešti a podle výsledků výzkumné agentury GFK si pro sebe listopad uzurpoval Microsoft s konzolí Xbox 360.

Vyplývá to z tiskové zprávy, v níž se uvádí, že za období od 28. října do 24. listopadu činily prodeje Xbox 360 tři čtvrtiny veškerého obchodu se stolními konzolemi. Konkrétní číslo pro českou republiku známo není, budeme-li ale vycházet z definice stolní konzole, zbylých 25 procent si mezi sebou musely rozdělit PlayStation 3 a Nintendo Wii s Wii U.

"Jsme rádi, že i letos naleznou konzoli Xbox 360 s pohybovým senzorem Kinect pod stromečkem stovky nových zákazníků. Nedávno jsme spustili prodeje konzolí Xbox 360 v novém kabátu, které jsou v nabídce spolu s populárními tituly jako FIFA 14, Halo 4 nebo Kinectovými hrami jako Kinect Rush či Kinect Sports," říká Veronika Brožová, manažerka divize Xbox.

V tiskové zprávě se nadále zdůrazňuje fakt, že zatímco se Microsoft loni soustředil na podporu blockbusterů, letošní rok byl ve znamení online služeb. Na jednu stranu musíme uznat, že se zvyšuje dostupnost aplikací - na Xboxu můžete sledovat například zápasy NHL či NBA - na druhou stranu si ale neodpustíme komentář směrem ke hrám zdarma, na které Microsoft v tiskové zprávě upozorňuje. Program Games with Gold zatím svojí nabídkou nedosahuje pestrosti konkureční služby PlayStation Plus a také podle vašich ohlasů nehraje roli fakt, že vám hry stažené skrze Games with Gold zůstávají napořád.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama