Xbox One prohrává bitvu s piráty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One prohrává bitvu s piráty

Xbox One prohrává bitvu s piráty

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

27. 11. 2013 16:46 22
Reklama

Od zahájení prodeje konzole Xbox One neuběhnul ani týden, a hackeři, v tomto případě tedy spíše crackeři, už dokázali podniknout významné kroky k tomu, aby se z konzole od Microsoftu opět stala modla všech, kdo si rádi stahují hry. Je to smutný příběh o lidech, kteří jsou v nejspodnějších patrech internetu nazvýváni bohy, smutný příběh o další ráně hernímu průmyslu přímo mezi oči.

Pokud si v Microsoftu namlouvali, že se po nemožnosti uchránit před piráty Xbox 360 situace s příchodem Xbox One zlepší, pak se šeredně přepočítali. Diskuzní fóra zabývající se možností, jak obejít ochrany konzole a umožnit na ni hrát stažené hry, se totiž v těchto chvílích plní informacemi o přístupu k NAND paměti, a to pomocí modifikovaných nástrojů z předchozí generace. Spojíme-li to s nezáviděnihodným "úspěchem" hackera s nickem C4eva, který dokázal přistoupit k datům Call of Duty: Ghosts a uvolnil je na internet, je vcelku pravděpodobné, že se postupně začnou objevovat hry a celý proces bude dokončen.

Na jednu stranu se tedy můžeme právem zlobit na lidi, kteří nehrají podle pravidel, na druhou stranu je ale nutné zamyslet se i nad tím, k čemu všemu nakonec Microsoft svolil. Pokud by lépe vysvětlil svoje DRM v podobě (neustálého) připojení k internetu, mohlo jít o poměrně robustní zbraň v boji proti pirátům. Bohužel, z chyb, které zapříčinily prolomení X360, si designéři Xbox One zřejmě žádné pounaučení nevzali a doplatili na to...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama