Vítěz prvního turnaje v HearthStone
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vítěz prvního turnaje v HearthStone

Vítěz prvního turnaje v HearthStone

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 11. 2013 23:56 3
Reklama

Karetní hra od Blizzardu ani neopustila beta fázi vývoje a už má za sebou první oficiální turnaj, který proběhl v rámci BlizzConu. Innkeeper's Invitational byl turnaj, do kterého bylo pozváno osm nejlepších hráčů HearthStonu, aby ukázali progamingový potenciál hry. Během soboty bylo odehráno sedm zápasů do nichž každý z účastníků musel přinést tři balíčky pro tři různé hrdiny a třikrát zvítězit jeden nad druhým. Balíček, se kterým hráč v zápase prohrál, musel být z výběru pro další zápas odebrán, proto po třech prohrách nemohl hráč v zápase pokračovat.

Vítěz prvního turnaje v HearthStone
i Zdroj: Hrej.cz

V sobotu se v 22:40 našeho času hrál finální zápas mezi kanaďanem Kripparrianem a američanem Artosisem, kterého fanoušci progamingu mohou také znát jako hráče SC2. Podíváte-li se na výsledkového pavouka, uvidíte, že oba finalisté měli poměrně čistou cestu do posledního zápasu. Speciální dvě pravidla byla představena pro velké finále - pro první souboj byl balíček vybrán náhodně a vítěz kola použít svůj balíček i v příštím kole.

ARTOSIS


Vítěz prvního oficiálního turnaje v karetní hře Hearthstone.

Vítěz prvního turnaje v HearthStone
i Zdroj: Hrej.cz

Artosis do rozhodujícího zápasu přinesl balíčky Paladina, Warriora a Priesta, Kripp přinesl podobnou sestavu - Mage, Paladina a Priesta. První kolo proti sobě postavilo oba Paladiny. Artosis svým silným, ale pomalým balíčkem nakonec rozdrtil Krippova Paladina založeného na vysokém počtu levných jednotek a Kripp musel do dalšího kola vybrat Priesta. Artosis nedokázal efektivně pokrýt Krippovy high-damage jednotky a dokonce i jeho poslední obranná legendary 8/8 jednotka byla nakonec uzmuta pomocí Krippova Mind Control a Artosis byl poražen. Ve třetím kole jsme mohli vidět Priest vs Priest souboj, který se kvůli mizernému štěstí na karty zpočátku trochu táhl, ale Artosis se nakonec předvedl svým nezvyklým, ale poměrně všestraným balíčkem a Krippova Priesta zničil.

Čtvrtý souboj byl mezi Artosisovým silným Priestem a Krippovým do té doby tajemným Mage balíčkem. Tentokrát štěstí nepřálo Artosisovi, který prvních pár kol proseděl s drahými kartami, které nemohl zahrát, snašeje útoky Krippových jednotek a ani později se nezmohl na vyvolání užitečných obránců a podlehl Krippově magii. Poslední souboj, který rozhodl mezi vyrovnanými soupeři, se odehrál mezi Magem a Warriorem. Artosis hrál opatrnou hru a čekal na osmé kolo, kdy vyložil tři jednotky a zasadil Krippovi útok za 17 HP. Vyhrocený konflikt Kripp vzdal sesláním Blizzardu, který mu sebral poslední zbývající HP a Artosis se tak stal absolutním vítězem Innkeeper's Invitational.

Vítěz prvního turnaje v HearthStone
i Zdroj: Hrej.cz

Lepší zakončení si první turnaj v HearthStone snad nemohl přát. Přenos ukázal, že hra dokáže nabídnout dramatické momenty nejen hráčům, ale i divákům. Nyní nám nezbývá než se těšit, až se karetní titul otevře všem zájemcům a příští turnaj nabídne ještě lepší zápasy mezi hráči z celého světa. Záznam turnaje lze nalézt na stránkách BlizzConu.

Sledujte i nadále náš speciál z BlizzConu 2013 s pravidelnými aktualizacemi až do skončení akce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama