treti-zaklinac-pujde-na-trh-bez-ochrany
Novinka Třetí Zaklínač půjde na trh bez ochrany

Třetí Zaklínač půjde na trh bez ochrany

Ondřej Švára

Ondřej Švára

31. 10. 2013 09:44 23
Reklama

Třetí Zaklínač půjde na trh bez ochrany
i Zdroj: Hrej.cz

Zaklínač 3: Divoký Hon se na PC platformě bude prodávat bez jakékoliv protipirátské ochrany. Potvrdil to spoluzakladatel CD Projektu Marcin Iwinski.

"Počítačová verze bude absolutně bez DRM. Žádnou protipirátskou politiku nechystáme, ani o ní nepřemýšlíme. Prostě od prvního dne se bude hra prodávat v obchodech zcela volně, hotovo dvacet, " konstatoval Iwinski.

CD Projekt vychází ze svých neblahých zkušeností s DRM z dřívějška. Naopak se mu osvědčilo vydávat hry bez toho, aby byli poctiví hráči nějak perzekvováni. Poláci si uvědomují, že DRM způsobí nejvíce problémů paradoxně právě těm, kteří si hru koupí v originále. Piráty nebude ochrana vůbec otravovat a to díky cracku, který ke hrám vychází bezprostředně po jejich vydání.

Hráči se samozřejmě nevyhnout jistým DRM praktikám, pokud si nového Witchera koupí digitálně, například na Steamu, který má vlastní politiku ochrany softwaru, ale lidé mají pořád možnost vlastnit krabicovou verzi, která je nebude k ničemu zavazovat ani je nějak omezovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama