prodeje-wii-u-jsou-porad-slabe
Novinka Prodeje Wii U jsou pořád slabé

Prodeje Wii U jsou pořád slabé

Ondřej Švára

Ondřej Švára

31. 10. 2013 10:17
Reklama

Prodeje Wii U jsou pořád slabé
i Zdroj: Hrej.cz

Za poslední půlrok prodalo Nintendo celosvětově pouze 460 tisíc konzolí Wii U. Mizérie nového herního systému, stojícího na pomezí dvou technologických generací, tedy pokračuje.

Zároveň se prokázalo, že konzoli nepomáhá ani kvalitní nebo očekávaný software. Třeba Pikmin 3 nebo Legend of Zelda: Wind Waker HD růst prodejů nezajistily. Dosud se celosvětově prodalo přibližně 3,9 milion kusů WiiU. Nintendo přitom stále věří, že do konce fiskálního roku v březnu 2014 se jich prodá celkem devět milionů. To by však o Vánocích musely wiička nejspíš padat místo vloček, neboť letošní svátky by měly dle logických odhadů patřit především dvojici Xbox One a PS4.

Nintendo může být aspoň rádo za solidní výsledky handheldu 3DS. Je to paradox, ale handheldový trh, který čelí silné invazi chytrých mobilních telefonů a tabletů, se Nintendu stále vyplácí. Malé konzolky se prodalo již 35 milionů kusů a to i díky dvěma a půl milionům za poslední čtvrtrok. Ačkoliv meziročně prodeje 3DS také klesly a to o 22 procent, všechno vynahrazuje téměř čtyřicetiprocentní nárůst prodejů her. Hardwarově se trh nasytil, teď se prodává zábava.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama