starsi-konzole-zustanou-uspesnejsi
Novinka Starší konzole zůstanou úspěšnější

Starší konzole zůstanou úspěšnější

Ondřej Švára

Ondřej Švára

31. 10. 2013 12:12 2
Reklama

Starší konzole zůstanou úspěšnější
i Zdroj: Hrej.cz

Nastupující osmá generace konzolí prý nebude komerčně tak úspěšná jako ta dosluhující. Tvrdí to někteří analytici herního trhu. Podle nich se nové konzole na někdejší rekordy prý nikdy nedostanou.

Odhaduje se, že v roce 2016, kdy má nastupující generace zažít vrchol, bude jejich prodej téměř o třetinu slabší, než v roce 2008, kdy zažila vrchol generace dosluhující. "Wii U, Xbox One a PS4 samozřejmě slibují hodně inovací v trendech domácího hraní, ale týká se to spíš jen tvrdého jádra hráčů," konstatuje analytik David Watkins. Příležitostní hráči (casual) se podle něj budou stále orientovat na levnější způsoby hraní a to na všestrannějších přístrojích, třeba na smartphonech, tabletech a chytrých televizorech. Právě to nejspíš způsobí, že se nezopakuje vlna konzolové hysterie, jakou před lety spustilo třeba Nintendo Wii. Ostatně velmi špatné komerční výsledky jejího nástupce WiiU tohle tvrzení podporují.

Watkins si krom jiného troufl odhadnout, že v dlouhodobém boji Xboxu One proti PS4 bude mírně úspěšnější konzole od Sony. Ta prý bude mít dominantnější postavení v kontinentální Evropě a Asii, zatímco Xbox "jen" potvrdí svoji silnou pozici v Severní Americe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama