Herní Simpsonovi vydělali 100 milionů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herní Simpsonovi vydělali 100 milionů

Herní Simpsonovi vydělali 100 milionů

Ondřej Švára

Ondřej Švára

31. 10. 2013 14:20
Reklama

Herní Simpsonovi vydělali 100 milionů
i Zdroj: Hrej.cz

Vyrábět malé mobilní hry se dávno vyplácí. Zvlášť když si taková hra zajistí opravdu šťavnatou licenci, například v podobě renomovaného seriálu.

Takto účinnou tinkturu namíchalo před časem vydavatelství Electronic Arts a vydalo The Simpsons: Tapped Out. A výsledek? Hra v tržbách nedávno překonala hranici sto milionů vydělaných dolarů.Na trh šlo žlutavé Tapped Out loni v případě platformy iOS a letos se dočkal i Android. A jaktože si budovatelská strategie s tématem Simpsonových tak vydělala? Inu, je to free-to-play hra. Lidé ji živí nakupováním cetek a dodatečného obsahu, který je v základu nedostupný.

The Simpsons: Tapped Out se dlouhodobě drželo v první dvacítce nejoblíbenějších her na iOS a Electronic Arts může být víc než spokojeno. Byznys s mobilními hrami rozjelo, tak jak nejspíš potřebovalo a dokazují to i další úspěšné tituly. Například Plants vs. Zombies 2, vydané letos v srpnu, si stáhlo už 25 milionů lidí, což je víc, než kolik si jich za celou dobu pořídilo první díl. A Real Racing 3, spuštěné letos v únoru, už si stáhlo 70 milionů lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama